Bjelica operisan - "moguća pauza"

Srpski košarkaš operisan je prošle noći u Njujorku, usled preloma čunaste kosti. Mreža "CBS" piše da je "moguća pauza u periodu između dve sezone" u NBA ligi.

Srbija 22.03.2017 | 12:42
Bjelica operisan - "moguća pauza"
Doktor Martin Omeli sa Specijalne hirurgije u Njujorku, u saradnji sa doktorkom Dajen Dem sa Klinike Mejo, koja radi i kao klupski ortoped hirurg u Minesota Timbervulvsima, operisao je u noći između utorka i srede našeg košarkaša Nemanju Bjelicu.

Bjelica je u porazu Minesote od Boston Seltiksa 15. marta ove godine ozbiljno povredio skočni zglob leve noge, tom prilikom došlo je do naprsnuća čunaste kosti u stopalu i u klubu su odmah objavili da je sezona 2016/17 za njega završena, a javnost je potom saznala da je reprezentativac Srbije zaradio takav stepen povrede da je neophodna i operacija.

Hirurški zahvat obavljen je u Njujorku prethodne noći i prema onome što su Vulvsi objavili na svom zvaničnom portalu, bio je uspešan.

Ono što, za sada, nije objavljeno je koliko će vremena nekada MVP Evrolige morati da provede van parketa i da li će narednog leta moći da se pojavi na početku priprema reprezentacije Srbije za Eurobasket 2017 (31. avgust - 17. septembar).

Navedeno je samo da će javnost biti obaveštena o detaljima čim dodatne informacije budu dostupne.

Mreža "CBS" objavila je u vesti kojom najavljuje Bjeličin odlazak na operaciju da "s obzirom na ozbiljnost povrede, ne bi bilo iznenađenje da Bjelica bude van terena tokom najvećeg dela priprema za narednu sezonu".



Ovaj 28-godišnji krilni košarkaš, koji igra drugu NBA sezonu, beležio je prosečno 6,2 poena (42,4 odsto), 3,8 skokova i 1,2 asistencije za 18,3 minuta u igri. U nedeljama uoči povrede beležio je najbolje partije u sezoni i prosek podigao na 8,9 poena, sedam skokova i 2,3 asistencije za 25,4 minuta u igri.

Prošle sezone, takođe zbog teške povrede i dugog oporavka, Bjelica nije mogao da nastupi za reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama u Riju, što je bilo prvo leto od 2009. da ga nema u programu KSS.

(Mondo.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar