HDZ poručuje: Ovako više ne ide

Klub poslanika HDZ-a BiH i HNS-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH poručio je nakon usvajanja Rezolucije o osudi inicijative za federalizaciju BiH i entiteta u ovom domu, da "tako više ne ide".

Bosna i Hercegovina 21.03.2017 | 17:58
HDZ poručuje: Ovako više ne ide
"Očito je to ultimatum Evropi i međunarodnoj zajednici, postavljen s vjerom da će se uz pomoć OHR-a ponoviti Alijansa iz 2001. godine, smijeniti hrvatski član Predsjedništva BiH i postaviti sebi odan, smijeniti sve hrvatske zvaničnike i na njihova mjesta postaviti `Hrvate po zanimanju`"?!, navedeno je u saopštenju Kluba poslanika HDZ.

U saopštenju se navodi da bi dalji slijed događaja bio slanje tenkove kao na "Hercegovačku banku", a onda opet smjena hrvatskog člana Predsjedništva BiH kao 2005. i postavljanje nekog po mjeri.

"Nakon toga, primijeniti novu sofisticiraniju metodu i izabrati hrvatskog člana Predsjedništva BiH, kao 2006. i 2010. godine. Ponoviti projekat `Platforma` i formirati vlast sa hrvatskim izdajnicima. Maštovito i nadasve ambiciozno", navodi se u saopštenju Kluba poslanika HDZ-a.

Iz tog kluba poručuju da ne vjeruju da će međunarodna zajednica i OHR ponoviti grešku, i da se "Hrvati ne boje".

Klub poslanika HDZ ocjenjuje da postoje dva koncepta - s jedne strane unitarni koncept, centralizacija, majorizacija, jednopartijski "multi-kulti" sistem, a s druge koncept vašingtonskog i dejtonskog sporazuma, decentralizacije, federalizacije i regionalizacije.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Put ili cesta

21.03.2017 18:56

Zato će im Mile izgraditi puteve Novi-Prijedor-Banja Luka i Banja Luka-Mliništa. Mi plaćamo da bi oni imali.

ODGOVORITE
Name

akabiba

21.03.2017 21:13

Samo hapsi.

Name

3g

21.03.2017 21:14

Sva se sela pomalo nagela , samo Ravno lezi vodoravno .

ODGOVORITE
Name

sudija

22.03.2017 10:16

Ovi hrvati su stvarno ludi 100% Nisu htjeli da podrže Bakira u reviziji presuda a očekuju sada da im ide na ruku????Neka sada traže plac u RS za treči entitetIn i još jedna opcija ko srbi iz RSK put u maticu.Oni bi htjeli i jare i pare..

ODGOVORITE