Ukrajina:Sankcije srp. političarima

Služba bezbjednosti Ukrajine (SBU) donijela je odluku da uvede sankcije srpskim političarima koji su bili na Krimu u trodnevnoj posjeti, napisala je na "Fejsbuku" portparolka SBU Jelena Gitljanska, prenosi "Sputnjik".

Srbija 20.03.2017 | 22:52
Ukrajina:Sankcije srp. političarima
Jelena Gitljanska je navela da su sankcije uvedene četvorici državljanina Srbije i jednom državljaninu Češke, koji su se "nezakonito nalazili na teritoriji Krima".

"SBU je donela odluku da im zabrani ulazak na Krim u narednih pet godina", napisala je predstavnica SBU, dodavši da informacija o učešću ukrajinskih državljana u toj delegaciji zasada nije potvrđena.

Sputnjik navodi da je ranije na Krim doputovala delegacija u čijem su sastavu poslanici Evropskog parlamenta, i političari iz zemalja EU, ZND i Latinske Amerike. Njihova posjeta poluostrvu će trajati do sutra.

Ranije je saopšteno da je na poluostrvo delegacija od 20 ljudi doputovala u trodnevnu posjetu.

Među delegatima su članovi Srpske radikalne stranke Milovan Bojić, Dubravko Bojić i Aleksandar Šešelj, pisac Srđa Trifković, poslanik parlamenta Češke Jaroslav Golik, poslanici iz Nemačke, Velike Britanije, baltičkih zemalja, Brazila i Kirgistana, piše Sputnjik.

Ranije danas, sekretar Savjeta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Oleksandr Turčinov izjavio je da Služba bezbjednosti Ukrajine mora da analizira informaciju o boravku političara iz evropskih i drugih zemalja na Krimu, ne odbacujući ni mogućnost uvođenja sankcija u slučaju da informacije budu potvrđene

(RTS)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

unhcr

21.03.2017 08:20

A jake li zelje Čuj Ukraina.......

ODGOVORITE