Video: Johanson i Kraft dva puta rušili svjetski rekord u letovima!

Štefan Kraft i Robert Johanson dva puta su obarali svestki rekord u ski letovima u norveškom Vikersundu.  LUDILO: Kraft LETEO 253,5m za rekord! Ove subote u "Vikersundu" dva puta rušen svetski rekord u najdužim "ski letovima". Robert Johanson prvo skočio 252 metra, ali samo dvadesetak minuta kasnije taj rezultat "popravio" je Štefan Kraft letom od 253,5 metra!

Ostali sportovi 19.03.2017 | 11:15
Video: Johanson i Kraft dva puta rušili svjetski rekord u letovima!
Najpre je domaćin takmičar skočio 252 metra, da bi Austrijanac kasnije tokom dana leteo metar i po dalje.

U timskoj konkurenciji pobedila je Norveška sa 1572,6 bodova u ukupnom plasmanu, sledi Poljska sa 1538,6, a treće mesto zauzela je Austrija sa 1456,4 boda.

Prethodni svetski rekord, postavljen 2015. godine, bio je u vlasništvu Norvežanina Andersa Fanemela koji je skočkio 251,5 metara.

Kakav dan u Vikersundu gde je u manje od pola sata dva puta "rušen" svetski rekord!

Domaći takmičar Robert Johanson je skokom od 252 metra "srušio" rekord dodatašnjeg vlasnika najdužeg "ski leta" Andersa Fanamela koji je važio dve godine (251,5m), ali teško da je iko pomislio da će ovog popodneva videti još bolji skok.

Dvadesetak minuta nakon Johansena – "poleteo" je Austrijanac Štefan Kraft i sleteo nakon 253.5 metra i tako postavio novi svetski rekord!

Pogledajte taj neverovatni skok!



A, ovako je izgledao skok Johansona.

Verovatno najkraćeg vlasnika rekorda u ski skokovima...



Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar