U sudaru evropskih titana - pobjeda Partizana!

Crno-beli u pretposlednjem kolu Regionalne lige pobedili Maldost iz Zagreba na Banjici - 14:11. Trijumf za Fajnal for.

Ostali sportovi 17.03.2017 | 22:40
U sudaru evropskih titana - pobjeda Partizana!
Velika pobeda Partizana!

Crno-beli savladali su Mladost iz Zagreba 14:11 (5:3, 5:4, 2:3, 2:1) i osmim trijumfom u sezoni praktično "overili" plasman na Fajnal for sa četvrtog mesta. Partizan je pobegao Mornaru na pet podova i naći će se u društvu večerašnjeg rivala, dubrovačkog Juga i Jadrana iz Herceg Novog na završnom turniru.

Partizan u narednom, 18. kolu gostuje Budvi, pobeda u tom meču sigurno mu donosi ulaznicu za Fajnal-for, ali u zavisnosti od rezultata Mornara u sutrašnjem susretu sa Jadranom, možda će crno-beli i ranije obezbediti F4.

Sedmostruki prvaci Evrope (Partizan i Mladost zajedno imaju 14 titula prvaka Starog kontinenta) odigrali su vrlo zanimljiv meč, koji je je lako mogao da uđe u dramatičnu završnicu.

Partizan je poveo 10:5, ali je Mladost imala napad za izjednačenje pred kraj treće četvrtine na 11:10. Domaćin se odbranio, zaustavio seriju "žabaca" i polako priveo duel kraju.

Mladost je u prvoj utakmici odigranoj u Zagrebu pobedila 10:4 i tada skoro niko nije verovao da će "parni valjak" uspeti da stigne do završnog tunira Regionalne lige.

Suočeni sa velikim problemima, hladnom vodom na Banjici, treniranjem izvan Beograda, pa čak i van granica Srbije, stručni štab i talentovani vaterpolisti najuspešnijeg srpskog vaterpolo kolektiva u Srbiji uspeli su da iznesu sve nedaće i zabeleže, ipak, veliki uspeh.

"Očekivali smo ovako žestoku borbu sa ekipom koja je ispred nas na tabeli. Odlično smo otvorili utakmicu. U drugoj četvrtini stekli i velikih pet golova prednosti, a potom smo uspeli da iznesemo meč do kraja, uz koncentrisanu, agresivnu igru i da pobedimo odličnu ekipu Mladosti. Čestitam momcima i stručnom štabu, na pravoj međusobnoj podršci, velikoj borbi, istrajnosti i na važnim bodovima", rekao je posle utakmice Zoran Milenković, trener Partizana.

PARTIZAN: Dobožanov (7 odbrana), Japundžić, Lukić, Repanović 1, Lazić, Manojlović 1, Drašović 5, Vučinić 1, Jakšić 2, Radojević 1, Stojanović 3, Tanasković, Belopavlović, Toholj. Trener: Milenković.

HAVK MLADOST: Marcelić (7 odbrana), Bukić 3, Milaković, Zović 2, Biljaka, Brlečić 1, Vlahović 2, Lazić 1, Pavičić, Paškvalin, Valečić 1, Bašić 1, Vićan, Mardešić. Trener: Štritof.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar