Janone mora da postane papagaj – oponašaće Vinija!

Motociklista je pomešao samurajski kodeks Suzukija i hirovitost Domestičija, pa će se baciti na imitaciju Jamahinog novajlije.

Ostali sportovi 18.03.2017 | 20:15
Janone mora da postane papagaj – oponašaće Vinija!
Kada je Andrea Janone spakovao kofere i iz Dukatija prešao u Suzuki svi su bili prilično uvereni da će se motociklista lako snaći na tolerantnoj japanskoj mašini. Ipak, nije sve išlo glatko… Krenuo je odlično na Sepangu, a onda je počeo da brlja! Pomešao je izgleda Domestičijevu narav i samurajski kodeks Suzukija. Zato je odlučio da se baci na imitaciju. Oponašaće Vinjalesov stil vožnje.

“Sada se trudim da se brzo adaptiram na motor… Da bih bio brz, traži stil koji je identičan Vinjalesovom. Pokušavam da ga u svemu imitiram. Ali avaj, ali to nije u mojoj prirodi”, priča iskreno Janone i nastavlja dalje monolog o svojim mukama.

“Vini nikada ne koči u krivini kada je on nakrivljen, a motor uspravan. Dečko čeka da skrene i tada ubrzava. Većina takmičara koristi kočnice kada ulaze u krivinu i tada počinju da ubrzavaju“, zaključio je Janone kao da očajnički traži savet od bilo koga. Sumnjamo da su ga novinari razumeli, jer za konkretan savet u ovoj situaciji ipak mu je potreban neko kompetentniji. S reči na dela, Janoneu treba neko s trkačkim, a ne teorijskim iskustvom.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar