Hrvatski Mig se ugasio tokom leta

Motor "miga 21" Hrvatskog ratnog vaduhoplovstva iznenada se ugasio tokom leta u sredu, a tragedija je izbegnuta isključivo zahvaljujući prisebnosti pilota koji je uspeo da ga ponovo upali i sigurno sleti u vadušnu bazu na Plesu, nezvanično saznaje hrvatski "Dnevnik Nove TV".

Region 16.03.2017 | 20:20
Hrvatski Mig se ugasio tokom leta
Prema navodima tog medija, koji se poziva na pouzdane izvore,

incident se dogodio na letu iznad Brodsko-posavske županije, a u trenutku kada je motor "miga 21" prestao da radi preko radioveze se čulo: "Pada kao cigla!".

U hrvatskom Ministarstvu odbrane nisu potvrdili, ali ni demantovali da se motog ugasio, već su samo saopštili da je u pitanju "jedan tehnički problem", preneo je Jutarnji list.

"Možemo potvrditi da se dogodio jedan tehnički problem na avionu tokom leta, nakon čega se avion vratio u vazdušnu bazu na Plesu. U ovom trenutku još se obavljaju svi potrebni tehnički pregledi kako bi se utvrdilo zbog čega je došlo do toga", navelo je to ministarstvo.

Iako je prethodno najavljeno da će "migovi" Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva leteti ove nedelje od ponedeljka do petka, danas ipak nisu leteli, navodi "Dnevnik Nove TV".

Jutarnji list objavio je juče da je tehnička ispravnost hrvatskih borbenih aviona "MiG-21" dramatična jer su od ukupno 12 za obavljanje zadataka sposobna samo četiri, o čemu je načelnik Glavnog štaba general Milan Šundov obavestio predsednicu Hrvatske i vrhovnog komandanta Kolindu Grabar-Kitarović.

Pozivajući se na neimenovane izvore iz vojnih krugova, list navodi da su za obavljanje zadataka sposoban jedan jednosed i tri dvoseda.

Hrvatska predsednica izjavila je, komentarišući pisanje medija da su hrvatski MiG -ovi u lošem stanju, da je ono što je "letimično videla u izveštaju - prilično zabrinjavajuće".

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

MILE

16.03.2017 20:40

SVAKOME SE MOZE DESIT. SLAB KUMULATOR EVO I U MENE GUME NA TOCKU ISPUHALE.

ODGOVORITE
Name

Pendula

17.03.2017 20:28

U pravu je Pervan kupili polovne MiG-ove od Jemena !

Name

Ante

16.03.2017 22:55

Dabogda pao na banske dvore sa punim borbenim kompletom.

ODGOVORITE
Name

Re.Ante

17.03.2017 05:32

Bog ti uzeo i to malo kokosije pameti sto imas debilu jedan.

Name

Brzi

17.03.2017 07:56

Ti avijni su sazreli za muzej.To je i Albanija izbacila iz upotrebe.

Name

Cica

17.03.2017 10:49

Jesu to oni migovi sto ste ukrali iz jna?Odnosno dezertirali ili vec izdaja jedne drzave za koju su ti isti piloti dali zakletvu da ce je braniti i za nju dati svoj zivot ako bude trebalo.Ja mislim da jesu ....

Name

Mihailo MIKIC

17.03.2017 16:27

Do izdaje drzave Jugoslavije je doslo dogovorno. Plan je napravit po naredbi Komiterne na najvisem nivou drzavni republicki komunisticke vlasti a sprovedana je uspjesno od strane UDBE koja je projektovala sve aktere jugoslaveske krize sa namjerom da tako ispuni direktivu KPJ sa Cetvrtog Kongresa odrzanog u Drezdenu u Njemackoj 1928 godine o razbijanju Jugoslavije stavaranjem NDH i unistenju SRBstva njegovom podjelom na novoizmisljene komunisticke pokrajinske drzave i narode. Zbog toga je svaka prica odletela svome jatu a svaki bratac otisao svome bratu!

Name

instruktor

17.03.2017 10:30

Do pilota je uvjek mu je lose islo mijenjanje brzina i pustanje kvacila.Garant je iz prve u trecu opet ubacio.Kud ga pustih da polozi.

ODGOVORITE
Name

Tiito

17.03.2017 12:46

Ma štede ljudi gorivo ko i ja gase niz brdo.

ODGOVORITE