Hoćemo istinu, a ne krvnu osvetu!

Slobodan Šaranović je ubijen zato što nije utvrđena istina o ubistvu njegovog brata Branislava. "Na bezobziran način, s leđa i sa bezbroj zrna izrešetan je Slobodan. Njegova porodica i ćerka moraju da se oslobode zle sudbine. Ima raznih priča povodom Slobodanovog ubistva i neki su pominjali i krvnu osvetu. Međutim, nje nije bilo i najbliža porodica našeg Slobodana za to ne zna, niti želi da zna”, rekao je juče u oproštajnom govoru Slavko Šaranović, brat od strica ubijenog crnogorskog biznismena na groblju groblju u Ždrebaoniku u Danilovgradu.

Region 15.03.2017 | 08:57
 Hoćemo istinu, a ne krvnu osvetu!
Opra­šta­ju­ći se od po­koj­ni­ka, brat Slobodana Šaranovića (79) rekao je da nisu tačne priče da je on ubijen zbog krvne osvete.

- Že­li­mo sa­mo isti­nu, ko­ja će ra­sve­tli­ti ovaj slu­čaj - rekao je on.ž

Brat ubijenog Šaranovića, koji je ubijen u subotu uveče ispred kućnog praga u naselju Dubovica u Budvi, kazao je da po­ro­di­cu in­te­re­su­je isti­na, kao i to ko je pre osam godina ubio nje­go­vog bra­ta Bra­nislava.

- Po­ro­di­ca na­šeg bra­ta iz­gu­bi­la je od­va­žnog i po­žr­tvo­va­nog su­pru­ga, oca i bra­ta. U ovom tre­nut­ku, ka­da smo pu­ni emo­ci­ja, te­ško je na­ći pra­ve re­či. Slo­bo­dan je bio čo­vek ko­ji je vo­leo lju­de i nje­go­va ru­ka po­mo­ći uvek je bi­la is­pru­že­na i sprem­na sva­ko­me da po­mog­ne - re­kao je Slav­ko Ša­ra­no­vić.

On je do­dao da je Slo­bo­da­n rano ostao bez oca, koji je streljan i proglašen za dr­žav­nog ne­pri­ja­te­lja „sa­mo za­to što ni­je hteo da po­ga­zi za­kle­tvu da­tu kra­lju i otadž­bi­ni”.

Sve vreme sahranu su obezbeđivali inspektori policije iz Danilovgrada, koji su opkollili gradsku kapelu, u kojoj je bio izložen Šaranović, nakon čega je premešten u manastir Ždrebaonik. Slo­bo­dan je sa­hra­njen po­red svo­ga bra­ta Bra­ni­sla­va.

Na sahrani je, kako saznaje Alo, bio i Krsto Stanišić (54), crnogorski državljanin koji živi u Beogradu. On je nosio i kovčeg, saznaje „Alo!“. Stanišić je hapšen 2006. u Beogradu, a MUP Srbije saopštio je tada da je za njim bila raspisana međunarodna poternica koju je izdao Interpol Vizbaden zbog falsifikovanja novca i formiranja kriminalne grupe. Stanišić je tada ispitivan o aktivnostima mafijaške grupe „Amerika”, kojoj se pripisuje oko 20 likvidacija u Beogradu i inostranstvu, trgovina drogom na veliko, ali i falsifikovanje velike sume novca.

Suđenje u odsustvu zbog optužbe za ubistvo Nikole Bojovića

Protiv Slobodana Šaranovića se pred Specijalnim sudom u Beogradu vodio sudski postupak zbog ubistva Nikole Bojovića (39), brata Luke Bojovića (43), i Miloša Vidakovića (23).

Njemu se sudilo u odsustvu, pošto se za iste zločine zanimalo i crnogorsko tužilaštvo. Međutim, optužnica u Crnoj Gori protiv Šaranovića nikada nije podignuta, zbog čega je u decembru prošle godine pušten na slobodu. U optužnici srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal Šaranović se teretio da je krajem aprila 2013. u Beogradu organizovao ubistvo Nikole Bojovića kao osvetu za ubistvo rođenog brata Branislava Šaranovića.

Šaranović ubijen je u subotu veče u Budvi, a prvi rafal, najverovatnije ispaljen iz automata, ubice su sasule Šaranoviću u leđa. Kada je pao na trotoar, jedan od napadača je izašao iz vozila i iz blizine pucao u nepomičnog biznismena. Policija veruje da su u automobilu bila najmanje trojica egzekutora. Jedan koji je bio zadužen za vožnju, drugi je pucao iz automata sa zadnjeg sedišta, dok je treći izašao sa suvozačevog mesta i iz pištolja overio Šaranovića.


(Alo)

Komentari / 0

Ostavite komentar