Žrijeb za LE: Roma opet igra derbi, Mančester Junajted u Rusiji, biće žestoko između Grka i Turaka!

Biće dobrog fudbala u osmini finala. . . Junajted u Rusiji, Nemci i Belgijanci međusobno! Zanimljiv žreb osmine finala Lige Evrope!

Fudbal 24.02.2017 | 13:30
Žrijeb za LE: Roma opet igra derbi, Mančester Junajted u Rusiji, biće žestoko između Grka i Turaka!
Žreb je rekao svoje - određeni su rivali za osminu finala Lige Evrope! Kuglice su u Nionu danas spojile osam parova, izvlačenje se razlikovalo od prethodnih jer nije bilo povlašćenih klubova i ovo je prva faza u kojoj su protivnici mogli da budu klubovi iz iste zemlje. Može se reći da tek sada počinje ono najbolje u Ligi Evrope posle ispadanja nekih slabijih klubova iz slabijih liga u 1/16 finala. 

Bez dileme, derbi susret osmine finala je okršaj Liona i Rome. Derbi je i okršaj bundesligaše Šalke i Borusiju Menhegladbah. Biće zanimljiv i okršaj jedinog španskog predstavnika i odličnog ruskog Krasnodara. Sjajne šanse za četvrtfinale su se otvorile Anderlehtu i Apoelu koji će međusobno odmeriti snage. 

Mančester junajted sa lakoćom je eliminisao francuski Sent Etjen, a sledeća prepreka na putu ka trofeju Lige Evrope biće mu Rostov, aktuelni vicešampion Rusije i učesnik grupne faze Lige šampiona minule jeseni.

Prvi meč osmine finala igraće se 9. marta u Rostovu na Donu, a revanš 16. marta na Old Trafordu.

Proslavljeni švedski štoper Patrik Anderson, koji je u petak u Nionu izvlačio parove, "spojio" je dva nemačka i belgijska tima.

Šalke će ugostiti Borusiju iz Menhengladbaha, čiji dres je Anderson nosio šest godina tokom 90-ih, a nekih 250 kilometara zapadno igraće timovi gotovo identičnih imena - Gent i Genk.

Zanimljivo je da su Šalke i Borusija trenutno rame uz rame na tabeli Bundes lige, gde zauzimaju 10, odnosno 11. mesto. Njihov okršaj za bodove 4. marta u Menhengladbahu biće tako uvertira za dvomeč pod pokroviteljstvom UEFA. Jesenas u Gelzenkirhenu bilo je čak 4:0 za domaćina!

Treći predstavnik Belgije, briselski Anderleht, gostovaće Apoelu na Kipru, jedan od atraktivnijih dvomeča trebalo bi da odigraju Lion i Roma, a Olimpijakos je posle pobede nad Osmanlisporom iz Ankare ponovo izvukao predstavnika Turske.

U pitanju je branilac titule i trenutni lider turskog prvenstva, Bešiktaš.

Među 16 najboljih u Ligi Evrope, ove sezone su se našli klubovi iz čak 12 zemalja, a samo su Mančester junajted i Anderleht bili tu i pre godinu dana.

Drugo po značaju evropsko klupsko takmičenje dobiće 24. maja u Solni, predgrađu Stokholma, novog osvajača, nakon tri uzastopna trijumfa Sevilje.

Osmina finala Lige Evrope: 

Selta - Krasnodar 
APOEL - Anderleht
Šalke - Borusija Menhengladbah 
Lion - Roma 
Rostov - Mančester Junajted 
Olimpijakos - Bešiktaš 
Gent - Genk 
Kopenhagen - Ajaks

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar