Zakazano ročište za Vikića i Pušinu

Sud BiH zakazao je za ponedjeljak, 27. februar, ročište za izjašnjenje o krivici bivšeg komandanta Specijalne jedinice MUP-a BiH Dragana Vikića i bivšeg ministra unutrašnjih poslova BiH Jusufa Pušine za ratne zločine nad pripadnicima JNA u aprilu 1992. godine u Velikom parku u Sarajevu.

Bosna i Hercegovina 24.02.2017 | 12:15
Zakazano ročište za Vikića i Pušinu
Optuženima je stavljeno na teret da su u svojstvu komandanta i pripadnika MUP-a, policijskih snaga i rezervnog sastava policije u Sarajevu u aprilu 1992. godine znali i bili informisani o zarobljavanju osam pripadnika JNA srpske nacionalnosti iz transportera u kvaru na području sarajevskog naselja Dobrinja.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

optužba

24.02.2017 11:26

Vjerovatno i jesu znali i bili informisani al zločin nije izvršila jedinica kojom je zapovjedao Dragan Vikič niti Pušina tako da je optužba totalni pronmašaj.Al ako ništa doči če se do počinioca.

ODGOVORITE
Name

Stojan

24.02.2017 13:57

Sad ih navodno trazite,posle 22godine i to tek na pripremnim rocistima.Kakva ste vi drzava i rs i bih ma to je samo za govnjive motke i preko ledja.Sudije tuzioci branioci politicari biznismeni ratni zlocinci kriminalci su formirali takvo klupko da to ni Eliot Nes ne bi mogao razmrsiti.Ma uvezano sve celicnim sajlama a i treba tako narodu debilnom koji slijepo vjeruje vodjama svojim.Nek vas kradu narode kad ste misevi sakriveni u misjim rupama i gladni zedni i bosi vicete dobro je.Narodu sve to treba,jos ga vise pokrasti i opeljesiti..niko dostojanstva nema grama.

ODGOVORITE
Name

Kremenko

24.02.2017 22:27

Ponesi pidzamu Dragane Vikicu...i dodji legendo u prdekanu...

ODGOVORITE