Sve je podsjetilo na strašni januar: Sudbina je u Zvezdinim rukama...

Crveno-beli napravili veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale Evrolige, ali i dobru uvertiru svega što ih očekuje u martu, kada će se voditi završne bitke za konačan plasman.

Košarka 24.02.2017 | 15:45
Sve je podsjetilo na strašni januar: Sudbina je u Zvezdinim rukama...
Galatasraj je bačen na kolena u sjajnoj atmosferi beograskog hrama košarke, a igra Crvene zvezde podsetila je na onu iz januara meseca, kada su u strašnom pobedničkom nizu "stradala" tri prvaka Evrope, a ostvareno ukupno 10 pobeda. Crveno-beli su od početka do kraja utakmice delovali kao tim koji dobro zna šta želi i veoma važnim slavljem čini se napravli i definitivnu granicu sa ekipama koje do kraja sezone nemaju šta da traže u borbi za plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja.

Ekipa Dejana Radonjića sada ponovo drži sve u svojim rukama i neće mnogo mariti za ishode večerašnjih mečeva u 23. kolu Evrolige, a već narednog četvrtka protiv Bamberga biće u prilici da pred svojim navijačima odlazak u TOP 8 fazu učini još realnijim.

Da je to ostvarivo pokazao je i meč sa istim rivalom iz novembra prošle godine kada je srpski šampion slomio otpor sastava Andree Trinkijerija u samoj završnici utakmice.

"Pre dve godine smo izgubili od Galatasaraja, tako da smo se spremali maksimalno ozbiljno, kao i za svaku utakmicu. Uspeli smo da uspostavimo našu igru i pobedimo moždai lakše nego što se očekivalo. Pobeda nam znači puno, svako je dao svoj doprinos. Posle kupa u Nišu i tog malog pražnjenja uspeli smo da se oporavimo i odigramo na pravom nivou", rekao je Zvezdin junak iz Čaira Marko Gudurić.

Ipak, treba napomenuti da se od prve utakmice sa Bambergom do danas promenilo mnogo kada je u pitanju odnos snaga u Evroligi. Dva tima su uoči utakmice u Brose areni imala skor od dve pobede i četiri poraza, a danas je samo Zvezda neko ko se ozbiljno pita u borbi za visok plasman.

"Iskreno ne razmišljamo o plasmanu u TOP 8, nastavljamo dalje, borimo se za svaku novu pobedu", jasan je Gudurić.

Crveno-belima je sinoćno slavlje došlo u idealnom trenutku, kao kruna svega onog učinjenog na Kupu Radivoja Koraća, ali i kao potvrda visokih dometa u završnici najkvalitetnijeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu. Zvezda je položila još jedan važan ispit zrelosti, Branko Lazić je odigrao meč karijere u Evroligi i jasno pokazao da u tom fantastičnom defanzivcu leži i ozbiljan napadački potencijal. Marko Simonović je još jednom bio siguran onda kada je bilo najpotrebnije, ali ne u šutu za tri poena, već ubitačnim ulazima direktno u lice protivnika. Glavni kradljivac Evrolige Čarls Dženkinsponovo je bio tu da protivničku organizaciju igre učini potpuno neupotrebivom, aStefan Jović da asistencijama pronalazi pukotine u odbrani rivala i loptama hrani nezaustavljivog Ognjena Kuzmića.

Sve je podsetilo na januar, a možda je ustvari samo najava fantastičnog marta srpskog šampiona u kojem će se voditi ključne borbe za plasman u četvrtfinale Evrolige.

ZVEZDIN RASPORED DO KRAJA LIGAŠKOG DELA EVROLIGE:

2. mart: Bamberg (D)
10. mart: Real Madrid (G)
16. mart: Armani (G)
22. mart: Olimpijakos (D)
24. mart: Barselona (G)
31. mart: Unisk (D)
7. april: Darušafaka (G)

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar