Prve kritike za Nikolu: Ako želiš da budeš naš najbolji igrač, mora to bolje!

"Verujem u Jokića 1. 000 odsto, ali". . .

Košarka 24.02.2017 | 15:15
Prve kritike za Nikolu: Ako želiš da budeš naš najbolji igrač, mora to bolje!
Košarkaši Denvera izgubili su noćas od Sakramenta (110:116) u zakomplikovali sebi život kada je u pitanju borba za plej-of! Kingi su njihovi direktni rivali za osmu poziciju, a sada su ih dostigli po broju pobeda. Trenutno oba tima imaju po 25.

Trener Nagetsa Majk Meloun, logično, nije bio zadovoljan izdanjem svojih momaka, a poseban "pik" imao je na našeg Nikolu Jokića koji je pružio jednu od slabijih partija sezone i ubacio samo četiri poena uz deset skokova.

"Igrali su sa mnogo više energije od nas, bili su fizički mnogo jači i agresivniji kada je bilo potrebno. Dominirali su. Razočaran sam i po pitanju našeg zalaganja i igre večeras. Nadam se da ovo nije nagoveštaj nečega što dolazi".

Presudnu bitku Kingsi su dobili u reketu. Po odlasku Demarkusa Kazinsa veću minutažu dobio je rezervni centar Vili Kouli-Stajn koji je nadigrao Jokića i Plamlija. Samo u prvom poluvremenu ubacio je 19 poena, a meč je završio sa ukupno 29. Američki mediji konstatuju da je Kouli-Stajn bio prebrz za srpskog asa na kome očigledno ima tragova umora...

"Ako želi da bude naš najbolji igrač Nikola mora da igra bolja. Večeras su igrali na njega, postizali poene preko njega. Mora da reaguje na takve stvari. Verujem u Jokića 1.000 odsto, ali ovo definitivno nije bila jedna od njegovih boljih partija", kazao je Melounnovinarima posle poraza.  

I dok iskusni stručnjak kritikuje svoje igrače i pre svega Nikolu Jokića, zbog mladog Somborca kritikuju njega. Na društvenim mrežama uglavnom se može pročitati kako je za loše izdanje centra Denvera kriv upravo trener koji ga loše uklapa sa novim igračem Plamlijem, te kako mu je na loš način raspodelio minutažu. Uz to, navijači smatraju da Nikola treba da igra mnogo više od 25 minuta... 

"Iznenadio me je Kouli-Stajn. Brz je, atleta. Presudno je uticao na večerašnji meč", kratak je bio Jokić. 

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar