Emir Preldžić: Zvezda leti po terenu!

"Lepo je igrati tu gde je košarka prvi sport. Uvek je lepo doći", poručio je košarkaš Galatasaraja.

Košarka 24.02.2017 | 14:45
Emir Preldžić: Zvezda leti po terenu!
Emir Preldžić je u porazu od Crvene zvezde odigrao 17 minuta i za to vreme dao četiri poena, imao pet skokova i tri asistencije. Polako se vraća u formu posle povrede. Posle utakmice pitali smo momka rođenog u Zenici za utiske o meču, a Preldžić je pre svega istakao da je meč presudila veća želja Crvene zvezde.

I zaista, to može da se vidi u svim statističkim parametrima. Njegova četiri ubačena poena i ne deluju loše kada se zna da je samo Vladimir Micov bio dvocifren.

"Čestitao bih Zvezdi. A veća želja. Oni se bore za Top 8, mi nemamo šta da igramo više u Evroligi osim za prestiž. Mi smo više fokusirani na tursku ligu, ali naravno da moramo da igramo i dalje Evroligu i da malo podignemo glave, da igramo sa više borbe, sa više žara. Kako bi pobedili još koju utakmicu", rekao je Preldžić za naš sajt.

Kako se Preldžiću čini Crvena zvezda iz ove sezone. Tim koji je dva puta savladao Lavove, i na strani i sada na domaćem parketu.

"Odlična ekipa, odličan trener. Mladi momci, talentovani. Još plus navijače kada imate kakve oni imaju - lete po terenu, naravno".

Da li je ovo jedna od najtežih atmosfera za igranje?

"Sigurno da je jedna od najtežih. Uz nas kada igramo kod kuće dobre. Od ostalih nije niko ni blizu".

Kako se Preldžić oseća kada igra u Srbiji?

"Kao da sam kod kuće. Dođe i porodica da me poseti. Imam dosta prijatelja sa kojima sam igrao tu i koji su me trenirali. Vidim se sa svima. Lepo je igrati tu gde je košarka prvi sport. Uvek je lepo doći".

Preldžić ni protiv Zvezde nije imao preveliku rolu i ulogu. Kako se oseća na parketu?

"Imao sam povredu sedam sedmica. Nedavno sam se vratio. Još ulazim u formu. Nadam se da ću za tursko prvenstvo biti u dobroj formi. Da dobijem veću minutažu i da probam da odigram dobro".

Kako se generalno snašao u Galatasaraju?

"Prva je godina još. Fino, sve momke znam, sve te ljude iz kluba znam, fino su me primili. Ali, teško se navići na sistem igre koji oni igraju već duže godina. Ja nisam, jer mi je prva godina. Imam ugovor, pa se nadam da će sledeća biti još bolja".

Emir je imao veliku sreću u karijeri da sarađuje sa Željkom Obradovićem dok je igrao u Fenerbahčeu. Najboljim trenerom u Evropi.

"Sigurno. Naučio sam puno. Dve godine sam bio sa njim, sigurno da mi je pomoglo dosta. Kao što si i rekao, radio sam sa najboljim trenerom u Evropi. To on pokazuje iz godine u godinu. Gde god da dođe, u koji god tim da dođe, taj tim je na Fajnal foru svake godine. Stvarno je bila čast raditi sa njim", rekao je Preldžić i pridružio se saigračima koji su već krenuli ka izlaznim vratima Pionira.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar