Odvojiti pravo od propagande

Ministar pravde Srbije Nela Kuburović nada se da će u novom postupku Međunarodni sud pravde (MSP) u Hagu znati da odvoji pravo i pravdu od političke propagande, te dodaje da podnošenje zahtjeva za reviziju tužbe protiv Srbije voljom jednog čovjeka, a ne institucije BiH, pokreće pitanje legitimnosti tog zahtjeva.

Srbija 23.02.2017 | 23:24
Odvojiti pravo od propagande
– Vjerujem da će Međunarodni sud pravde, kada bude razmatrao taj zahtjev, ozbiljno razmotriti i to da li je nadležni organ BiH podnio zahtjev za reviziju, kao i da li Sakib Softić može da zastupa BiH – rekla je Kuburovićeva.

Kuburovićeva je ukazala da je Predsjedništvo BiH u skladu sa Ustavom BiH jedino ovlašćeno da predstavlja BiH pred međunarodnim institucijama, pa je tako isključivo nadležno i da donese odluku o reviziji, koja je u ovom slučaju izostala.

(Agencije)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Još jedan stručnjak???

23.02.2017 22:35

Ti da si barem u putu prošla pored Pravnog fakulteta, ne bi usta otvarala. Proces je gotov tek kada se iscrpe svi pravni lijekovi, to uvijek podrazumjeva žalbu na presudu ukoliko je stranka nezadovoljna istom. Advokati odlučuju o žalbama, to nema nikakve dodirne tačke sa politikom. Reci lijepo narodu da je Amerika naredila reviziju, jer nema apsolutno nikakve šanse da jedan mali Bakir priđe tipovima kao što je David Šefer. Čovjek je profesionalni Američki ubica u međunarodnom pravu, balkanci ga samo na slikama mogu gledati. Dokle mislite da nas lažete i seksate u mozak???

ODGOVORITE
Name

Antesa

24.02.2017 07:33

Imaju srece pa ih na sudu za zlocine brani Srpska.

Name

Re

24.02.2017 08:15

Ala si Ti zapjenio, kontroliši se malo i produži pasoš jer ćeš morati na drugom mjestu tražiti ID, nprm u Iran

Name

@re

24.02.2017 10:13

Kakav ID, kakav Iran, tokmaku jedan zatupljeni??? Ti zaista misliš da jedan Bakir može angažovati Davida Šefera? Tom čovjeku niko na put ne smije stati, on je lik koji je stvorio sud za ratne zločine u Hagu. Bakir mu može samo oluke čistiti i kositi travu. Davidova sobarica je veća fora od jednog Bakira. Samo njegovo ime na reviziji je dovoljno, isprepadanog Softića i punomoć sudija neće ni pogledati. Ovo je igra Amerike, rezultate čekamo...

Name

podsjecanje

23.02.2017 23:08

Ova ministarka pravde me podsjeti na ministarku pravde Snjezanu Malovic koja je u London licno nosila dokaz kako je Ganic, koji je tada u Londonu bio uhapsen po potjernici iz Srbije licno bacao lavovima zive Srbe za hranu. A taj 'dokaz' se sastojao od clanka u Vecernjim Novosima iz juna 1992. Svi znamo kako je proslo sudjenje Ganicu i Divjaku

ODGOVORITE
Name

re podsječanje

24.02.2017 10:10

Hajd ne izmišljaj Nije bacao srbe več srpsku decu.

Name

AR

23.02.2017 23:14

Ko je sad ova jel I ona predstavlja konstitutivni narod Mala je prava sve zna odakle je kad je ovako pametna

ODGOVORITE
Name

nekoIZmase

23.02.2017 23:48

Koliko znam i prosla tuzba je bila mimo nase volje, pa nas niko nista nije ni pitao ? Pa stoga nevidim razlog da nas i sad neko nesto pita. I budali je jasno da iza ovoga stoje velike sile, kako oni odluce tako ce da bude.

ODGOVORITE
Name

Đorđe

24.02.2017 01:54

Da li je pravo da se država isključi i uključe (ne)ljudi u fantomkama u Savamali ili je to propaganda za dolazak strani investicija u Srbiju. I postupak Bakira ima istu poruku propagandnu investitorima : Zašto ulagati novac kada pojedinac može i u Srbiji i BiH odlučivati umjesto države.

ODGOVORITE
Name

DZOO

24.02.2017 05:11

Bravo za tebe i onog ko ti dade upustva tako se radi u politici.A vjeruj kad bi srbiju proglasili krivim ovi nasi politogovnari iz RS trazili bi dejtonski dio ostete nebi rekli necemo toliko o nasim go..ma

ODGOVORITE
Name

@Džoo

24.02.2017 10:40

Tu si 100% u pravu, Dodik bi se ugradio u tal bez razmišljanja, taman kada bi se svog rođenog oca odrekao. Meni ovo više miriše na prepakivanje Srpske u zamjenu da Srbija ne dobije titulu genocidne i isplaćuje milijarde narednih 50+ godina. A na kraju svega, da cirkus bude veći, usvojit će prijedlog/ideju Hrvatskih biskupa o četiri regije, Mostar, Sarajevo, Banjaluka, Tuzla. Ostaje nam da čekamo i gledamo...

Name

Vuk

24.02.2017 06:24

Bakir nije sam pokrenuo reviziju , ima moćne igrače iza sebe , a to znači da je Sakibova vjerodostojnost kao pravnog zastupnika BiH pred međunarodnim sudom , neupitna . Ti bi kao Ministar pravde Srbije trebala raditi na formiranju pravnog tima za zastupanje Srbije u Hagu da se u ovom sporu ne bi desilo najgore , mnogi pravnici različitih nacionalnosti koji nisu politički i nacionalno obojeni kažu da ima dokaza .

ODGOVORITE
Name

Kiki

24.02.2017 07:26

Osim toga Srbija je ulozila zalbu na presudu iz 2007 i kasnije je u tom procesu ucestvovo Softic,ispred BiH,tada im je bio OK i nisu pitali da li ima legimitet..hmm. A Softica ruse jos od 2002 razni padabranci iz Srbije i Srpske samo sudu je poznat problem i odnosi u ratu. Najzalosnije je sto Srpska pise neke ispravke i prijedloge a ima najvise pacijenata na tom sudu. Kao referenca za odbranu Srbije su uzasni. Brani te presudjeni.