Pobuna u Partizanu - Leonardo tražio više para, Iliev morao da ga smiruje!

Brazilac propustio jučerašnji trening, a uveče ni on ni Everton nisu bili sa ekipom u hali Pionir da podrže košarkaše protiv PAOK-a.

Fudbal 23.02.2017 | 22:40
Pobuna u Partizanu - Leonardo tražio više para, Iliev morao da ga smiruje!
Ozbiljna bura pretila je Partizanu pred drugo kolo prolećnog dela prvenstva, ali se na kraju pretvorila u povetarac! Leonardo da Silva Soza, jedan od najznačajnijih igrača crno-belih, odbio je u sredu da trenira sa ekipom jer, prema njegovom mišljenju, nije ispoštovan dogovor oko revizije ugovora, odnosno aneksa kojim bi mu se garantovao bonus u ukupnoj vrednosti od 100.000 evra na kraju sezone.

Da se situacija ne otme kontroli postarao se sportski direktor Parnog valjka Ivica Ilievkoji je sa prvim strelcem Superlige, čim je čuo šta se dešava, obavio razgovor, pa se ovaj vratio u tim i stavio na raspolagnje šefu struke Marku Nikoliću uoči subotnjeg meča sa Borcem iz Čačka.

A kako je došlo do problema?

U smiraj 2016. godine uprava Partizana postigla je sporazum sa Brazilcima Leonardom iEvertonom Luizom da obojica ostanu na Topčiderskom brdu najmanje do kraja evropskih kvalifikacija. U zamenu za tu vernost rukovodioci srpskog osvajača kupa ponudili su tandemu vezista određene bonuse po pitanju broja golova i eventualnih osvojenih trofeja koji bi, ako se ostvare, iznosili 100.000 evra po igraču. Po povratkuLeonarda i Evertona sa odmora očekivalo se da će dogovor biti prenet na papir, međutim, on nije konkretizovan. Partizan je zatim otišao na pripreme, najpre u Sloveniju, pa na Kipar, gde je u nekoliko situacija bila primetna nervoza, posebno kod Leonarda.

S obzirom da dogovor nije ispoštovan ni po povratku u Srbiju Leonardo se odlučio na radikalan potez i na neku vrstu tihog bojkota. Juče nije trenirao, a ni on ni Everton nisu bili deo ekipe koja je u večernjim satima organizovano išla u halu Pionir da podrži košarkaše protiv PAOK-a.

Čuvši za problem Iliev koji je i doveo pomenute strance i sa njima, kako sam kaže, uspostavio fantastičan odnos, preuzeo je na sebe pregovaračku ulogu i uspeo daLea vrati u ekipu. Ostaje da se vidi kada će pomenuti aneks ugovora biti potpisan. 

Na današnjem treningu kod Leonarda nije bilo znakova nezadovoljstva. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar