Lester otpustio Klaudija Ranijerija!

Čelnici Lester Sitija otpustili su menadžera Klaudija Ranijerija, prenose mediji na Ostrvu.  Smenjen Ranijeri! Uprava kluba nezadovoljna rezultatima odlučila se na drastičan potez.

Fudbal 23.02.2017 | 21:30
Lester otpustio Klaudija Ranijerija!
Aktuelni prvak Engleske Lester Siti smenio je trenera Klaudija Ranijerija samo osam meseci pošto je Italijan odveo Lisice do istorijske titule u Premijer ligi. O ovoj informaciji bruje društvene mreže, potvrda je stigla i od medija kao što su Bi-Bi-Si i Dejli Mejl.

Ovu odluku uprava kluba sa King Pauer stadiona donela je 24 sata nakon poraza od Sevilje (2:1) u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Ovaj 65-godišnji stručnjak našao se na meti kritika kada je u julu 2015. preuzeo ekipu Lestera. Ranijeri je prošle sezone uspeo da sa ekipom vrednom, za engleske uslove skromnih 55.000.000 funti, osvojio prvu šampionsku titulu u istoriji kluba.

Zbog tog dostignuća čak je dobio i nagradu Svetske fudbalske federacije (FIFA) za trenera godine.

Ipak, ove sezone Lester pruža daleko slabije partija i bori se trenutno za opstanak u Premijer ligi. Kada je u pitanju Liga šampiona, Lisice su tu bile bolje i kao pobednici grupe izborili su osminu finala.

Ono što je još gore kada je u pitanju Premijer liga, Lester još nije dao gol u 2017. godini u ovom takmičenju, a osvojio je jedan od mogućih 18 bodova.

Čelnici šampiona Engleske odlučili su se na ovakav potez samo devet meseci posle senzacionalnog trijumfa 'Lisica' u Premijer ligi, pa ostaje da se vidi kakva će biti reakcija navijača Sitija.

Lester igra neuporedivo lošije u aktuelnoj sezoni, pošto na 13 mečeva do kraja trke ima samo bod više do ekipa koje se nalaze u zoni ispadanja, ali zato ima aktivan rezultat u osmini finala Lige šampiona.

Tim sa 'King Pauer' stadiona poražen je u Andaluziji od Sevilje 2:1, pa ga među osam najboljih timova Evrope, u svom prvom učešću u elitnom takmičenju, vodi i minimalan trijumf u revanšu.

Odluka je još više začuđujuća kada se zna da su vodeći ljudi kluba pre manje od mesec dana dali apsolutnu podršku italijanskom stručnjaku.

Čelnici Lester sitija napravili su potez veka, ali nikako ne pozitivan. Oni su u četvrtak odlučili da smene Kladuija Ranijerija, trenera koji je klubu prošle sezone doneo jedinu titulu u istoriji i tako napravio svetsku mega senzaciju.

I ne samo to...

Italijan je "lisice" uspešeno vodio i kroz prvu fazu Lige šampiona, gde je izborio, opet, najveći uspeh plasmanom u osminu finala elitnog takmičenja.


Lester siti je juče izgubio od Sevilje, ali daleko od toga da je ostao bez šansi za četvrtfinale. Naprotiv, rezultat 1:2 i te kako daje mogućnost "lisicama" da mogu među osam najboljih u Evropi.

Ali, za upravu Lestera to, očigledno, nije bilo dovoljno!

Podrška od pre dve nedelje očigledno je bila lažna.

"Fudbalski klub Lester želi da apsolutno jasno pruži nepokolebljivu podršku treneru Klaudiju Ranijeriju. Svi u klubu misle da trenutna forma ekipe mora da se popravi, a uspeh bez presedana koji smo postigli u prethodnim sezonama zasnovan je na stabilnosti, zajedništvu i odlučnosti da se prevaziđu čak i najveći izazovi", pisalo je u klupskom saopštenju početkom februara.

Ranijeri je Lester preuzeo u julu 2015. Pošto je klub u poslednjem trenutku uspeo da izbegne ispadanje u sezoni 2014/2015, cilj postavljen ispred italijanskog stručnjaka bio je opstanak u Ligi. Ali, Ranijeri ne samo da je uspeo da sačuva premijerligaški status, već je u klupske vitrine uneo prvi pehar šampiona Engleske.

Istina je da se "lisice" ove sezne bore za opstanak u Premijer ligi, a ulje na vatru dolila je eliminacija od trećeligaša Milvola u FA kupu. Sa druge strane, u Ligi šampiona Lester je bio prvi u grupi i sada se bori za četvrtfinale.

Ranijeri je proglašen trenerom godine od strane FIFA. Zasluženo!

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar