Drame u Ligi Evrope: Ispali Zenit i Bilbao!

Anderleht u nadoknadi vremena pogodio za prolaz dalje, Bilbao završio evropsku priču na Kipru! Šok u Sankt Peterburgu! Telan uništio sezonu Zenitu! Šveđanin golom u nadoknadi odveo Anderleht u osminu finala Lige Evrope. Ispali i Legija i Atletik Bilbao.

Fudbal 23.02.2017 | 21:20
Drame u Ligi Evrope: Ispali Zenit i Bilbao!
U sredu nije bilo nikakvih preokreta i iznenađenja, ali ovog četvrtka ih ima!

Fudbaleri Zenita bili su blizu najveće preokret večeri pošto su se nakon očajnog izdanja u Briselu (0:2), pred svojim navijačima predstavili u daleko boljem svetlu i zabeležili su pobedu...

...koja ih - ipak ne vodi u osminu finala!

Oni su u Sankt Peterburgu vodili 3:0, golovima Dzjube i dvostrukog strelca Žulijana, ali je švedski napadač Isak Telin pogodio u 90. minutu za 3:1 i prolaz Anderlehta!

Zenit je poveo na vreme, preko Žulijana u 24. minutu, a nakon prelepe akcije u 72. minutu, na asistenciju Brazilca - upisao se Dzjuba. Šest minuta kasnije, umalo heroj Žulijano pogodio je za 3:0.

Međutim, u poslednjem minutu regularnog dela Telin pogađa glavom sa pet metara!

Za Anderleht su igrali Spajić i Obradović, dok je Bane Ivanović bio na klupi Zenita.

Preokret i veliko iznenađenje napravio je kiparski APOEL!

Šampion ove ostvrske zemlje zabeležio je pobedu bez primljenog gola protiv Bilbaoa, koji ih je nedelju dana ranije porazio rezultatom 3:2, a oni idu dalje pošto su slavili 2:0!

Španski predstavnik tako je neočekivano rano završio učešće u Ligi Evrope, takmičenju u kome je ne tako davno igrao i finale, a zasluge za prolaz dalje idu Soteriju i Janiotasu koji su u 46. i 54. minutu postigli golove za prolaz dalje.

Ajaks je slavio protiv Legije (1:0) golom Virgevera u 49. minutu, a tim iz Poljske nije uspeo da postigne gol do kraja meča i da tako ode u narednu rundu. "Kopljanici" su se "provukli".

Za razliku od ovih mečeva, neizvesnosti nije bilo na "Olimpiku". Roma je nedelju dana ranije sa četiri gola "razbila" Viljareal, pa je revanš bio puka formalnost. Lučano Spaleti je iskoristio da odmori neke od glavnih igrača, a mininalan poraz golom Borea iz 16. minuta neće mnogo potresti "vučicu" koja važi za jednog od favorita u nastavku takmičenja.

Problem bi moglo da predstavlja isključenje Antonija Ridigera koji je dobio dva žuta kartona.

U terminu od 17 časova, fudbaleri Olimpijakosa su lako savladali Osmanlispor (0:3) i prošli dalje.

Fudbaleri Zenita bili su na korak od "nemoguće misije", da nadoknade dva gola zaostatka iz prvog meča i eliminišu Anderleht, ali im se u nadoknadi vremena dogodio Isak Telin, koji je golom šokirao Sankt Peterburg i odveo belgijski tim u osminu finala Lige Evrope.

Sjajan meč na Petrovski stadionu i na kraju pirova pobeda Zenita od 3:1 (1:0). 

Nije u ruskom timu nastupio večeras kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović, koji je čitav meč presedeo na klupi, a umesto njega priliku na poziciji desnog beka dobio je iskusni Anjukov. Od prvog minuta Zenit je uspostavio terensku nadmoćnost, a goste je otvorio Brazilac Đulijano posle smušene intervencije odbrane Anderlehta u 24. minutu.

Nije se belgijski tim snalazio večeras u prohladnom Peterburgu, a kada je Artjom Dzjubaposle fantastične akcije povisio na 2:0 u 72. učinilo se da će Zenit lako završiti posao. Samo šest minuta kasnije opet je Đulijano pogodio za 3:0 i erupciju oduševljenja, ali ni to nije bilo dovoljno domaćinu da prođe dalje.

Očajnički napadi Anderlehta u finišu doveli su goste do šanse, a posle očajnog centaršuta lopta je posle glavometa stigla do Šveđanina Isaka Telana koji je matirao zbunjenog Lodigina i doneo svom timu pogodak zlata vredan. Pošto je u prvom meču bilo 2:0 za Anderleht, Belgijanci su prošli dalje zahvaljujući golu na strani, pa Mirčeu Lučeskua očekuje teško veče, a možda čak dobije i otkaz?!

Srpski internacionalci Uroš Spajić i Ivan Obradović odigrali su svih 90 minuta za goste, a iako se nisu proslavili, jer su primili tri gola, radovali su se na kraju prolasku svog tima u narednu rundu. 

Veliki rezultat napravio je večeras i APOEL koji je savladao Atletik Bilbao sa 2:0 i izbacio ga iz takmičenja.

Baski su stigli na Kipar sa prednošću od jednog gola iz prvog meča (3:2), a čim je počelo drugo poluvreme Soteriju je kung-fu golom doneo prednost domaćinu. Đaniotas je posle sumnjivog jedanaesterca u 54. minutu povisio na 2:0 za APOEL, koji je zadržao prednost do samog kraja, iako je u poslednjih pola sata igrao sa igračem manje posle isključenja strelca prvog gola Soterijua.

Ajaks je na Amsterdam Areni porazio Legiju iz Varšave sa 1:0, a pogodak vredan plasmana u osminu finala postigao je Fergever početkom drugog poluvremena.Miroslav Radović zbog žutih kartona nije bio u timu poljskog šampiona večeras.

Bešiktaš je rutinski pobedio Hapoel Ber Ševu u Istanbulu sa 2:1, golovima Abubakara iTosuna (reprezentativac Duško Tošić je standardno odigrao ceo meč), dok je Viljareal zabeležio pirovu pobedu u Rimu protiv Rome od 1:0.

REZULTATI LIGA EVROPE ŠESNAESTINA FINALA

Osmanlispor – Olimpijakos* 0:3 (0:0), prvi meč 0:0
/Ansarifard 47, 86, Elijonusi 70/

Ajaks* – Legija 1:0 (0:0), prvi meč 0:0
/Virgever 49/

APOEL* – Bilbao 2:0 (0:0), prvi meč 2:3
/Soteriu 46, Janiotas 54p/

Roma* – Viljareal 0:1 (0:1), prvi meč 4:0
/Bore 16/

Bešiktaš* – Hapoel Ber Ševa 2:1 (1:0), prvi meč 3:1
/Abubakar 17, Tosun 87 - Nvakaeme 63/

Zenit – Anderleht* 3:1 (1:0), prvi meč 0:2
/Žulijano 24, Dzjuba 72, Žulijano 78 - Telin 90/

21.05 Kopenhagen – Ludogorec (prvi meč 2:1)
21.05 Fiorentina – Borusija M. (prvi meč 1:0)
21.05 Genk – Astra (prvi meč 2:2)
21.05 Lion – AZ Alkmar (prvi meč 4:1)
21.05 Šahtjor – Selta (prvi meč 1:0)
21.05 Sparta – Rostov (prvi meč 0:4)
21.05 Totenhem – Gent (prvi meč 0:1)

u sredu:

Fenerbahče – Krasnodar* 1:1 (1:1), prvi meč 0:1
/Souza 41 - Smolov 7/

Šalke* – PAOK 1:1 (1:1), prvi meč 0:3
/Šopf 23 – Nastasić 25 ag/

Sent Etjen – Mančester junajted*0:1 (0:1), prvi meč 0:3
/Mkhitarjan 17/

*timovi koji idu dalje

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar