Odbornici u sukobu interesa u Rogatici

Upravna inspekcija Ministarstva uprave i lokalne samouprave nakon pisma predstavnika Kluba odbornika SDS u skupštini opštine Rogatica izvršila je vanredni inspekcijski nadzor u administraciji ove lokalne zajednice i utvrdila nezakonitosti u imenovanju vršioca dužnosti načelnika odjeljenja opštinske uprave.

Republika Srpska 23.02.2017 | 18:16
Odbornici u sukobu interesa u Rogatici
"Upravni inspektor je u kontroli ustanovio da je prilikom imenovanja jednog broja vršilaca dužnosti načelnika opštinskih odjeljenja došlo do povrede odredaba člana 54 zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinica lokalne samouprave", kaže se u i nalazu inspektorata dostavljenom Klubu odbornika SDS.

Odbornik SDS u Skupštini opštine Rogatica Tomo Batinić kaže da je već nakon imenovanja bilo vidljivo da su neki odbornici u sukobu interesa.

"Tako je brat glasao za brata, svekrva za snahu, pa je predsjednik skupštine opštine glasao sam za sebe i to još u svojstvu načelnika odjeljenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju. Saznali smo da su opštinski parlament i načelnik opštine dobili dopis upravnog inspektora, koji je bio u kontroli", dodao je Batinić.

Prozvani sadašnji predsjednik skupštine opštine Rogatica Đoko Razdjeljac, koji se, kao predsjednik opštinskog odbora PDP, uoči održavanja konstitutuivne sjednice priklonio SNSD, rekao je telefonom BN televiziji da postupak sa inspekcijom još traje i da će na narednom zasjedanju opštinskog parlamenta izaći sve na vidjelo.

Sekretarica načelnika opštine Milorada Jagodića rekla je da on nema vremena za izjave.

U rogatičkom SDS upozoravaju na inferiornost republičkih organa u ovom slučaju samovolje opšinske vlasti predvođene SNSD u Rogatici jer je inspekcija ragovala tek krajem januara, a na nezakonitosti joj je skrenuta pažnja u decembru prošle godine.

Oni kažu da za to vrijeme nezakonito imenovani funkcioneri i dalje uredno primaju pozamašne funkcionerske plate. Račun, naravno, plaćaju građani.

(BN televizija)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

velibor d.

23.02.2017 20:46

Sve same nezakonitosti. Šta rade državne inspekcije, zašto im treba toliko vremena da reaguju? Za to vrijeme oni se naklepaše para... E moja Republiko...

ODGOVORITE
Name

Rogatica

23.02.2017 21:17

Sve je moguće u Rogatici u kojoj je najveći gradski lopov izabran za načelnika.

ODGOVORITE
Name

lemilica

24.02.2017 20:52

Naravno da je sve moguće u rogatici pa i to da se na ovu vjest"pojave"samo dva,odnosno odobre samo dva komentara...ispade nikoga nije briga za ovo nego dva lika...strašno...

ODGOVORITE