Milenković u Hamburgu za 4,5 miliona €?!

Skauti Hamburgera poslali su ponudu za mladog štopera Nikolu Milenkovića "tešku" 4,5 miliona evra, pišu “Večernje Novosti”.

Fudbal 23.02.2017 | 18:00
Milenković u Hamburgu za 4,5 miliona €?!
To je za 500.000 više nego što je nedavno ponudio Anderleht.

“Bilo je dosta skauta na Banjici, moguće je da su se među njima našli i predstavnici Hamburgera. Činjenica da smo tokom zime imali na stolu ponudu Anderlehta od četiri miliona evra jasno ukazuje u kom pravcu će ići priča o prodaji Milenkovića", rekao sportski direktor Ivica Iliev.

Ponuda koju su Nemci stavili na sto čelnika Partizana odnosi se na letnji prelazni rok i ukoliko bi ona bila prihvaćena to bi bila najjača finansijska injekcija crno-belima još od prodaje Aleksandra Mitrovića u Anderleht u leto 2013. Tada se, da podsetimo, u kasu Partizana slilo pet miliona evra, s tim što je i prilikom prodaje mladog napadača Njukaslu crno-belima pripalo 20 odsto od prodaje.

Nikola Milenković do kraja sezone nosiće dres Partizana.

A, onda...

Male su šanse da mladi centralni bek ostane u Humskoj po završetku tekuće sezone, jer je red za crno-belog bisera sve veći, baš kao i cifre koje se spominju.

MONDU je potvrđeno da je u četvrtak na adresu kluba stigla ponuda za Milenkovića iz Nemačke. U igru se uključio Hamburger, a novac koji u ovom trenutku nudi nekadašnji prvak Evrope iznosi 4.500.000 evra!

Kako odoleti ponudi?

Teško, ali je to i prilika za "parno valjak" da možda zaradi koji evro više, jer je odavno poznato da je Juvenuts ozbiljno zagrejan za štopera Partizana i u njemu vidi igrača koji bi u budućnosti mogao da popuni mesto u odbrani "Stare dame".

Ukoliko dođe do dogovora sa Nemcima, transfer Milenkovića biće najveći od leta 2013. godine, kada je Partizan poslovao sa Anderlehtom i prodao Aleksandra Mitrovića za 5.000.000 evra.

Posle Mitrovića, crno-beli su uspešno realizovali i transfer Petra Škuletića u Lokomotivu iz Moskve. On je bio vredan oko 4.000.000.

Hamburg trenutno na raspolaganj ima trojicu štopera: Mergina Mervaja (doveden zimus za 1,800.000 evra iz Kelna), Kirjakosa Papadopulosa (pozajmica iz Leverkuena do kraja sezone) i Joana Đurua. Prema pisanju nemačkih medija, poplarni Dinosaurusi traže mladog defanzivca kojim bi rešili pitanje u odbrani za narednih nekoliko godina, aMilenković se uklapa u taj profil. Posebno što ga je i ugledna italijanska Gazeta delo sport svrstala među 30 najtalentovanijih fudbalera sveta do 20 godina. 

Partizanovi čelnici su na velikom ispitu. Koliko god je ponuda primamljiva sa finansijske strane njeno prihvatanje ostavlja otvorenim pitanjem ko će igrati u odbrani ekipe Marka Nikolića u sledećoj sezoni, odnosno da li je uprava spremna da deo novca uloži u dodatno jačanje tima ili će novac na ime obeštećenja iskoristiti za pokrivanje niza dugova, od kojih ukupan, prema nezvaničnim informacijama, iznosi oko 12.000.000 evra.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar