Ne daju Srpkinji da bude rektor u Rijeci

Hrvatski novinar i teolog Drago Pilsel podnio je hrvatskom Državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Viktora Kordića, glavnog urednika hrvatskog sajta "Dnevno. hr", zbog, kako je Pilsel pisanim putem saopštio, nepodnošljivog govora mržnje protiv pripadnika srpske manjine u Hrvatskoj.

Region 23.02.2017 | 12:32
Ne daju Srpkinji da bude rektor u Rijeci
Kordić je na sajtu, gdje je glavni urednik, objavio proglas udruženja pod nazivom Inicijativa akademskih građana "Spasimo Rijeku" u kome se upozorava na "sistemsko pretvaranje riječkog univerziteta u akademsku SAO Krajinu", odnosno na "tiho posrbljavanje riječkog Sveučilišta".

Proglas Inicijative akademskih građana "Spasimo Rijeku" vrvi od teorija zavjere i upozorenja da Srbi iz Hrvatske lagano uzimaju taj jadranski grad u svoje ruke.



- U nekim verzijama Memoranduma SANU 2 apostrofira se Rijeka kao grad na koji se treba koncentrisati u zaposijedanju pozicija, posebno u obrazovanju, nauci i kulturi, jer je procjenjeno da su u Rijeci najpovoljniji uslovi za ostvarivanje prikrivene etničke dominacije.

Zato je mart veoma važan mjesec za budućnost Grada Rijeke. Pozivamo na otrežnjenje i otpor planskom zaposijedanju institucija u Gradu Rijeci kojim bi se trebala promijeniti kulturna i politička fizionomija Grada - navodi se u proglasu.

Ipak, piscima proglasa najviše smeta to što bi sin predsjednika Srpskog nacionalnog veća Milorada Pupovca trebalo da se zaposli na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci, kao i to što je jedan od kandidata za mjesto rektora Univerziteta u Rijeci Snježana Prijić Samardžija, po nacionalnosti Srpkinja.

Teolog, novinar i pisac Drago Pilsel, jedan je od prvih hrvatskih novinara koji je ukazao na zločine počinjene u operaciji "Oluja".

Ovaj put, odlučio je da preduzme akciju i podnese krivičnu prijavu protiv onih koji u hrvatskim medijima šire govor mržnje prema srpskoj manjini.

(Agencije)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Nenad

23.02.2017 13:34

Nebi ni ja dao, da kod nas neko od manjine bude rektor! Prema tome ispravno

ODGOVORITE
Name

Re

23.02.2017 16:47

Sta je tu ispravno? Takvo nešto je čisti fašizam ma na kojoj se strani dešavalo. Nažalost to je postalo svakodnevnica.

Name

E Moj NENADE

23.02.2017 17:19

Ako je neko profi nek radi posao koji zna. Nema tu nacionalnost nikakve veze.

Name

Svedska

23.02.2017 17:56

Znas li ti sta je strucnost,pa ovde imas rektora iz Tanzanije ,Etiopije,Venecuele,sta ce ti rektor koji pripada tvom plemenu ako je dupeglavac.

Name

Maja

24.02.2017 05:27

E sad da se stvar malo dublje analizira i dođe do zaključka zašto je to tako u Rijeci? Krivac se treba identifikovati.

ODGOVORITE
Name

Ante

24.02.2017 11:30

Drago otvori 6 fakulteta i zaposljavaj koga hoces a nemoj srati s drzavni jasala

ODGOVORITE