Video - Andrić: Bar da sam šutnuo...!

Bek Partizana nije uspeo da kruniše furiozni finiš svog tima i ujedno nagradi sebe za napore u poslednje tri utakmice, koje je igrao nespreman. Možda je tako i bolje u datim okolnostima. . .

Košarka 23.02.2017 | 14:15
Video - Andrić: Bar da sam šutnuo...!
Malo je nedostajalo da se Partizan u samoj završnici dvomeča sa PAOK-om vrati "iz mrtvih".

Posle 40:64 u trećoj četvrtini i ukupno 22 izgubljene lopte, došao je u poziciju da trojkom u poslednjem napadu smanji na 81:82 i tako se plasira u osminu finala FIBA Lige šampiona.

Vil Hečer, kao igrač koji je rešavao većinu neizvesnih završnica, zbog bolesti je bio daleko od dvorane "Aleksandar Nikolić". Kapiten Novica Veličković je u poslednjoj odbrani napravio petu ličnu grešku, a Branislav Ratkovica posle poluvremena trajno ostao na klupi, s obzirom na visoku temperaturu pod kojom je pokušao da pomogne ekipi.

Na parketu su bili Pot, Andrić, Robinson, Vrabac i Birčević. Bilo je jasno da među njima nema izrazitog kreatora - ni za sebe, ni za saigrače - i da će se put do pobede tražiti kroz improvizaciju.

Pot je 10 sekundi pre kraja pronašao Andrića iza linije za tri poena, ali odbrana PAOK-a je besprekorno obavila posao. Andrić je prvo udvojen i sprečen da se podigne na šut, a zatim usmeren u reket, gde su ga sačekala još dvojica igrača u crnim dresovima... Ostao je bez rešenja.

"Prvo sam hteo da šutnem, ali ušao sam dole i videću tek na snimku šta sam uradio. Sada ne znam ni sam. Jako loše se osećam jer nisam uopšte uputio šut. Završio sam utakmicu tako što sam izgubio loptu. Glupost", izjavio je Mihajlo Andrić po izlasku iz svlačionice.

Partizanu ispadanje iz Lige šampiona neće naneti mnogo štete, ali šteta je što ovaj, sve bolji i pouzdaniji košarkaš, nije uspeo da reši meč u korist crno-belih.

Zaslužio je to žrtvovanjem za tim, jer mu je - kao i Urošu Lukoviću - ovo bila treća utakmica u razmaku od pet dana, koju je odigrao pod efektima onog što se Partizanu desilo na završnom turniru Kupa Koraća u Nišu (kako je rekao klupski lekar Milan Babić, sumnja se na bakterijsku infekciju).

"Bolan poraz. Jako sporo smo počeli, bez energije, osetilo se tu sve što se desilo poslednjih dana, ali da ne tražim alibi... Moglo je bolje", dodao je Andrić.



Pomoćni trener Nenad Čanak, koji vodi ekipu umesto obolelog Aleksandra Džikića, na konferenciji za novinare je odao priznanje svima koji su stisli zube i postarali se da ekipa ne ostane totalno desetkovana.

Andriću se obratio već na parketu, koji trenutak po završetku meča.

"Čestitao mi je, rekao ‘svaka čast’. Borimo se već tri utakmice. Koliko nas je ostalo, držimo se zajedno, šteta samo što nismo krunisali boljim rezultatom".

Momak ponikao u Partizanu, još u eri Duška Vujoševića, veruje da je šansa za prolaz delimično propuštena pre dve nedelje u Solunu.

"Bili smo kompletni, imali smo veliku prednost i nismo je održali. Primili smo trojke u poslednja dva napada".

Šta je, tu je. Sa ovako skraćenom rotacijom, crno-beli bi teško mogli da pariraju odličnoj ekipi Tenerifa u osmini finala. Ostaje im da fokus usmere ka ABA ligi, gde su obezbedili plasman u plej-of, ali još treba da se definiše protiv koga će igrati u polufinalu i da li će imati prednost domaćeg terena.

Raspored je neumoljiv, već u petak predveče u okviru 23. kola dočekuju Zadar, a u nedelju gostuju Megi.

Kako je rekao Nenad Čanak, "utakmica nam sigurno neće nedostajati". Pogotovo u ovako oslabljenom sastavu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar