Kasiljas i Bufon - jednostavno legende!

Iker Kasiljas i Đanluiđi Bufon, jedni od najboljih golmana svih vremena igrali su jedan protiv drugog u sredu u okviru Lige šampiona.  Meč na stadionu Dragao između Porta i Juventusa u prvom meču osmine finala Ligi šampiona obeležio je trenutak na završetku fudbalske predstave.

Fudbal 23.02.2017 | 11:00
Kasiljas i Bufon - jednostavno legende!
Bufonov Juventus je na stadionu Dragao sa 2:0 savladao Kasiljasov Porto, a ljubitelje fudbala je oduševio njihov emotivan susret po završetku meča.

Dvojica legendi su se na terenu zagrlili i razmenili dresove.

Kasiljas i Bufon su ukupno osvojili 39 trofeja u dosadašnjem toku karijere u svim takmičenjima, u Ligi šampiona su branili sa 263 meča, a od toga su svoju mrežu sačuvali 99 puta. Njihovo rivalstvo traje skoro 20 godina.

Jedan protiv drugog igrali su 13 puta, a Španac ima bolji međusobni skor, pošto je njegov tim pobedio šest puta, dok je Bufon slavio na četiri meča. Po četiri puta su uspeli da meč završe bez primljenog gola.

Bufon je posle meča rekao da se divi Špancu.

„Srećan sam što sam opet vide Kasiljasa kog smatram svojim prijateljem. On je rival kom se oduvek divim. Imao je hrabrosti da počne novu avanturu i izađe iz komforne zone. Pratio sam ga, u dobroj je formi i nadam se da smo obojica imali dobar nastup.“

Ni Kasiljas nije ništa manje pohvalno govorio od legendarnom golmanu „Stare dame“.

„Điđi je veliki čovek, uzor svima nama. U fudbalskom svetu on je već legenda i sjajno je što i dalje igra. Za mene je sjajno to što sam rastao i napredovao uporedu sa ovako sjajnim golmanom. Rano je počeo svoju karijeru, tri godine je stariji od mene, ali je brzo postao uspešan.“

Bufon (39) je debitovao za prvi tim parme još davne 1995, kada je imao 17 godina, dok je četiri godine mlađi Kasiljas u Real Madridu dobio mesto 1997, kada je imao 16 godina, a prava prilika mu je ukazana dve godine kasnije.

Revanš je na programu za dve nedelje u Torinu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar