Komšijski odnosi ključni za Balkan

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini boraviće od 1. do 4. marta u zvaničnoj posjeti zemljama zapadnog Balkana, tokom koje će se sastati i sa zvaničnicima BiH.

Region 23.02.2017 | 09:36
Komšijski odnosi ključni za Balkan
Ona je uoči posjete naglasila da je za EU rad sa regijom u srcu Evrope ključni prioritet.

- Radim na tome da se svaki partner iz te regije kreće naprijed na reformskom putu ka EU, da bi taj proces bio nepovratan. Regionalna saradnja i dobri komšijski odnosi ostaju ključni u tom kontekstu - rekla je Mogerinijeva.

U saopštenju iz njenog kabineta je navedeno da će se tokom posjete balkanskim zemljama sastati sa vodećim političkim zvaničnicima, uključujući predstavnike vlada, političkih stranaka i parlamenata, a nakon povratka u Brisel o detaljima posjete će podnijeti raport ministrima spoljnih poslova zemalja EU.

Mogerinijeva je, prije nekoliko dana u Minhenu razgovarala sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem i ocijenila da predstojeći period za BiH treba da bude u znaku ispunjavanja zadataka iz Reformske agende i finalizovanja odgovora iz upitnika Evropske komisije.

(Glas Amerike)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Neću sukob

23.02.2017 09:08

Ne znam šta se ima i sastajati kad zvaničnici u BiH rade šta hoće i dozvoljava da narod u ovoj državi ide u sukobe. Mada je ovaj narod i htio političare koji ga guraju u sukobe. Žali Bože djece koju podizaše roditelji u ovoj nenormalnoj zemlji nadajući se boljem a na kraju izdadoše nas naši zvaničnici i sad smo otprilike pred vratima pakla. Kamo sreće da smo tamo i bacili naše lopovske vodje kojima smo tako opčinjeni klicali.

ODGOVORITE
Name

Re

23.02.2017 09:35

Ti hoćeš sukob,jer Srpski zvaničnici ne blokiraju bih,ne osporavaju muslimanski deo bih,ne izmišljaju genocid već traže samo pravdu za ono što se dogodilo,na kraju da li Srbi tuže muslimane??,A mogli bi ima tu materijala jer isti oni što su danas teroristi po zemljama nato da eu su od Srba bili štićeni i nazivani borcima za slobodu

Name

re_Re

23.02.2017 10:20

Svarno imate dokaze protiv Bosnjaka a nećete da tuzite? ?

Name

Sofija

23.02.2017 09:20

Ko je birao i Dodika i Bakira neka se danas stidi pred svojom djecom. Šta drugo reći.

ODGOVORITE
Name

re

23.02.2017 09:35

Ko je birao 90-tih ove bjelosvjetske fukare nek se stidi.Sto se tice njih dvojice oni su klovnovi kao i oni prije njih i oni koji dodju poslije njih

Name

Me

23.02.2017 10:06

..pratim ovo od oko 8.500. kilometara, daljine, jer interesuje me .. I svaki bozji dan vidim zalostnu,, tuzno, I tmurnu Bosnu.. pa dokle??? Zar niko u Bosni nema vise zdravog razuma?? Sta ti politicari hoce?? Za sto industria, ekonomia, poljoprivreda, turizam itd,itd, se ne spoticu za razvoj?? Nigdje Nije " med/mlijeko/ .. Ali narod ovde u Kubi ,proizvodi,radi, prodaje,turizAm je u punom Jeku, pare dolaze u zemlju, nema krize,. Za sto Bosna to nemoze?? Zar ce mo ratovati cijeli vijek?? Dokle???

ODGOVORITE
Name

Igor

23.02.2017 12:25

Samo prati

Name

Dragan

23.02.2017 10:27

Kako su mudri ovi iz EU! Zamisli, mi se sami toga nikad ne bi setili. E, pa, komšije iz EU, nemojte više da lupate table sa našim pismom, mi vaše ne lupamo.

ODGOVORITE