Nagetsi maštaju o Demijanu Lilardu!

Ali koliko bi eventualni trejd bio pametna stvar?

Košarka 23.02.2017 | 07:45
Nagetsi maštaju o Demijanu Lilardu!
Ludnica samog finiša prelaznog roka u NBA ligi mogla bi da izazove tektonske promene među brojnim klubovima, spremnim za velike trejdove u poslednji čas. 

Posle lude razmene Sakramenta i Nju Orleansa, gde su Pelikansi dobili Demarkusa Kazinsa, a Kingsi tri prosečna igrača, čeka se Boston sa bar jednom bombom. Pominju se Blejk Grifin, Džimi Batler i Pol Džordž. Detroit je spreman da posluša zainteresovane klubove za Andrea Dramonda, a postoji i mogućnost razmene na relaciji Minesota - Njujork, odnosno Riki Rubio - Derik Rouz.

A u završnici bi aktivnu ulogu na tržištu mogao da ima i Denver, za čije igrače su zainteresovani mnogi. S tim što i Nagetsi imaju svojih želja. A jedan od njih je Demijan Lilard! I to samo dve nedelje pošto je završen trejd Mejson Plamli - Jusuf Nurkić. 

Kako javljaju američki mediji, Portland je čak i spreman da čuje šta to klubovi nude za prvu iglu, s tim što bi Nagetsi zaista morali da izvade zmiju iz džepa kako bi napravili ovaj senzacionalni transfer. Denver bi možda čak i mogao da uspe u toj nameri. Osim Nikole Jokića, Džamala Marija i Gerija Harisa ostali su svi slobodni na tržištu, što klubu ostavlja dovoljno prostora za manevar. Naravno, treba paziti i na to da se ne probije budžet.

Ali koliko bi zapravo ovaj posao bila pametna stvar za Denver?

Na samu pomisao da bi mogao da se stvori potencijalni tandem Jokić - Lilard polazi voda na usta. Mada Jokić ima dobru saradnju sa Emanuelom Mudijajem i Džamirom Nelsonon, Lilard je ipak klasa, vrstan šuter i neko ko bi mogao Denveru da donese napadačku čvrstinu, a klub bi postao ozbiljan kandidat za plej-of. Mada, već sada je na samoj granici. 

Ipak, postoje i na negativne strane potencijalnog transfera. Pre svega zbog činjenice da bi Denver morao ozbiljno da „stanji“ roster kako bi doveo igrača kalibra kakav je Lilard. Praktično, identična priča kao kada je Njujork dovodio Karmela Entonija iz Kolorada. Pritom, ne postoji garancija da bi Lilard doneo Denveru ono što se od njega traži.

Na potencijalnoj liniji transfera mogli bi da se nađu Danilo Galinari, Vilson Čendler, Emanuel Mudijaj i Džamir Nelson. 

Da li bi ovo bio dobar posao za Denver?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar