Novica Veličković: Jednostavno, ovo je surovo!

Kapitenu Partizana, kao i celom timu, veoma teško pao poraz od PAOK-a.

Košarka 22.02.2017 | 22:40
Novica Veličković: Jednostavno, ovo je surovo!
"Tri minuta energije nije bilo dovoljno", rekao je Novica Veličković posle dramatičnog poraza od PAOK-a, koji je označio i kraj evropske epizode Partizana za ovu sezonu.

U dramatičnom finišu, beogradski crno-beli nisu iskoristili napad za produžetak ili pobedu. Na čelu sa svojim kapitenom, u poslednjoj deonici nadoknadili su veliki minus od 24 poena, ušli u potpuno otvoreni finiš, ali više od toga nisu mogli.

"Imali smo napad za pobedu, ali to su bila tri minuta energije, u kojima smo pritisli, borili se, ukrali loptu, bacali se... Ne kažem da tako treba da se igra 40 minuta, ali treba da se ima konstanta. Danas iz opravdanih razloga i umora i svega nismo to imali, ali idemo dalje", rekao je Veličković novinarima posle izlaska iz svlačionice.

Jasno je da propuštena šansa za trijumf jako boli desetkovani tim Partizana.

"Bolno je, bolno... Da ne bude da kukamo. Prosto, ni ne treniramo. To jest, treniramo samo da bismo ostali malo u ritmu. Baneta (Ratkovicu) je uhvatio virus, ja sam bio 'na pola', Luković je imao danas smrtni slučaj u porodici... Krivo mi je, jako mi je krivo. Ovo je škola koja mora da se uči. Pričam o ljudima koji su prvi put u Partizanu. Nije lako, mnogo je teško ovde igrati. To je to", iskreno je govorio Veličković.

Lider Partizana priznao je da mu je "preko glave" priče o problemima.

"Misli su nam s momcima koji nisu tu. Pokušavamo, spremamo se... Ipak, mislim da smo morali da dobijemo ovu utakmicu kod kuće, pogotovo zbog publike, pune hale. Fali nam malo te karakterne osobine da ne padamo. Jednostavno, dosta nam je više priče 'šta je ovome, šta je onome', ali nismo uspeli".

"Sad možda i ne bih pravio faul"

Upitan za situaciju u poslednjih pola minuta, kada je zaradio petu ličnu grešku uoči poslednjeg napada, Veličković kaže:

"Bio je dogovor da se pravi odmah faul. Ja sam ga napravio, i ja sam deo tima. Ostali su na terenu drugi igrači i uvek je završnica jako bitna. Ako pobediš, sigurno rasteš kao igrač. Da smo bar uputili neki šut, da odemo na skok, da probamo. Bio sam najbliži toj lopti. Sad kad mi tako kažeš, možda ga ne bih ni pravio".

"Vrteći film" na završnicu, kapiten crno-belih rekao je da njegov tim nije ni zaslužio pobedu nad PAOK-om.

"Jurcali smo na terenu kao obezglavljeni. 'Juri, kidaj, da se vratimo'. I uspeli smo da se vratimo, do četiri razlike, ali to nije bilo to. Ljudi, mi danas nismo zaslužili da prođemo dalje i da dobijemo", dodao je Veličković.

Na pitanje da li je pričao sa Mihajlom Andrićem, s obzirom na to da je u poslednjem napadu on ostao bez lopte, Novica je pružio podršku saigraču.

"Potreslo ga je, nije mu lako, kod njega se našla lopta. Svakom igraču nije lako kad ne uspe u završnici. On ima svu moju podršku kada su te stvari u pitanju. Krenuo je odlučno, nije uspeo, idemo dalje. Pohvalio bih Lukija, koji je danas imao tešku situaciju u porodici. Došao je, odigrao je. Momci su odigrali sa temperaturama, dijarejom..."

Neizbežno je bilo podsećanje i na poraz u prvom delu ovog dvomeča, u Solunu.

"Sigurno da nam je stalo da opravdamo ovo što smo prosuli. A i što se kaže - svaki koš je bitan. Primiš dve trojke u zadnjem minutu u Solunu. Primiš trojku na zadnjem autu. Prosto, bitan je".

Da li mogu da se izvuku pouke iz ovakvog poraza?

"Ako si glup - ne može. Ako si, da oprostite na izrazu, tantus - ne možeš. Ali, mislim da smo dovoljno pametni. Nije lako dići se ni posle poraza u Kupu, gde smo stvarno uložili mnogo energije, gde smo se tri četvrtine borili, a oni potom ubacili teške šuteve. To te sve obori. Došli smo ovde u četiri-pet ujutru. Krpimo se. Ovo je jednostavno surovo. Koliko god je sport lep, on je i jako surov", dodao je Veličković.

"Budućnost i Olimpija, ni na kraj pameti"

Kada je čuo za informaciju da je Olimpija pobedila Budućnost, Partizanovog rivala u trci za drugo mesto na tabeli ABA lige, Veličković je odgovorio da ga taj rezultat ne interesuje.

"Stvarno me ne zanima, nije mi ni na kraj pameti. Zanima me samo moj tim. Mi ove godine nismo imali mnogo kikseva osim u FIBA Ligi šampiona. Sasari kod kuće, Šarlroa. U ABA smo imali jedan 'kiks' - Olimpiju u Ljubljani. Gledam svoj tim, da dobijamo, da uđemo spremni u plej-of, u završnice... To me zanima"

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar