Mitrovih važnih mjesec dana: Starter pred Gruziju!

Aleksandar Mitrović ove godine najčešće ulazi sa klupe za rezerve, ali zbog povrede prvog strelca Njukasla Dvajta Gejla, koji će biti van terena mesec dana, ima priliku ponovo da zadobije poverenje Rafaela Beniteza.

Fudbal 24.02.2017 | 11:00
Mitrovih važnih mjesec dana: Starter pred Gruziju!
Aleksadar Mitrović (22) ne igra sezonu iz snova u Njukaslu.

Član Čempionšipa, koji je blizu vraćanja premijerligaškog statusa, ove sezone se uglavnom oslanjao na golgeterske sposobnosti Dvajta Gejla, najboljeg strelca tima, a srpski napadač je šansu uglavnom vrebao sa klupe i retko je koristio.

Međutim, u poslednje vreme sve je češće u sastavu kod Rafaela Beniteza.

Dvajt Gejl je "pao" u formi, vukao je povredu, a nakon što je napustio igru u pobedi nad Aston Vilom (2:0) ovog ponedeljka – ustanovljeno je da će morati da pauzira više od mesec dana zbog problema sa preponama.

Automatski - to znači da ćemo Aleksandra Mitrovića sada viđati u startnoj postavi Njukasla i on će morati da "pogađa" kako bi njegov tim bio bliži promociji, a radi se o čak šest do sedam utakmica!

"Mitar" će tako pokušati da se preporuči Rafaelu Benitezu za mesto stalnog startera, a ova minutaža će dobro doći i Slavoljubu Muslinu koji ima "muke" oko toga kog napadača izabrati za duel sa Gruzijom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, a taj meč se igra krajem marta.

Srpski reprezentativac je nezadovoljan malom minutažom u dosadašnjem delu sezone (700 minuta u prvenstvu) i trpi zbog odluke Beniteza da igraju sa jednim napadačem, što je češće Gejl.

Mitrović je samo šest puta bio starter, a ove sezone je postigao 4 gola i zabeležio 3 asistencije.

Ako ništa - bar još uvek zna da se zabavlja pri proslavi gola!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar