EL - Radonjić: Ovo je lijepo vrijeme za nas...!

Crvena zvezda posle osvojenog Kupa Radivoja Koraća dočekuje Galatasaraj.

Košarka 23.02.2017 | 08:45
EL - Radonjić: Ovo je lijepo vrijeme za nas...!
Sa osvojenom "Žućkovom levicom" kao dodatnim podstrekom, Crvena zvezda mts u četvrtak će dočekati Galatasaraj, u važnom evroligaškom testu.

Nakon kratkog predaha od turnira u Nišu, ekipa Dejana Radonjića ponovo je od utorka u hali "Aleksandar Nikolić", gde se sprema za duel protiv ekipe Ergina Atamana.

Za sada je izvesno da Nemanja Dangubić neće moći da nastupi, dok će stanje Branka Lazića biti poznatije do kraja dana.

"Izlazimo iz perioda koji nije bio nimalo lagan. Osim činjenice da smo imali puno problema s povredama, iz meča u meč, sa skraćenom rotacijom, prekompozicijom i dalje dolazimo do najboljih mogućih rešenja da bismo igrali utakmice. Zgusnuti raspored nije omogućio da na željeni način priđemo problematici koja je bila prisutna zbog povreda, bolesti, povratka igrača iz povreda...", rekao je Radonjić na konferenciji u sredu.

"U ovom trenutku ekipa je u nešto boljem stanju, juče su trenirali i Volters i Bjelica, Dangubić i dalje radi bez trčanja, Lazić je dobio jak udarac u finalu i imaćemo trening, pa ćemo videti kakva je situacija s njim. Na sve to, jako bitna su i naša opterećenja, koja mogu da utiču na kvalitet naše igre. Izlazimo iz jednog, ulazimo u drugi proces, čeka nas novo spajanje ekipe i to moramo da prođemo kroz današnji trening, koji ne može biti tako dug da sve to možemo da uradimo odjednom", dodao je on.

Dan uoči meča koji od ubistva navijača Zvezde Marka Ivkovića nosi posebnu težinu, karte su "planule" za 15 minuta, a iz kluba poručuju da će mere bezbednosti biti podignute na najveću meru.

Radonjić je istakao svoju želju da sve prođe mirno, ali i podvukao da je njegov prioritet - teren.

"Ne bavim se time da će neko da me provocira osim košarkaši, a to jedva čekam da se desi. Osim toga, igrali smo protiv Galatasaraja pre dve godine meč koji je bio zahtevniji i koji je pokazao da možemo s toga aspekta dobro da se nosimo".

Upitan za dodatni takmičarski značaj koji meč protiv Galate nosi za njegov tim, Radonjić je rekao da crveno-beli svakom meču od početka sezone pristupaju sa velikim oprezom i punim fokusom.

"Najvažnija je uvek ona sledeća. Stalno smo pod pritiskom, od prvog kola i utakmice protiv MZT-a i ne vidim tu ništa novo, ni nešto što može da utiče negativno na nas. Treba da se zna samo to da je naše da izađemo na teren, a oni ako budu bolji savladaju nas i to je to. A, što se tiče tabele, ne bih da ponavljam viđenja pred početak sezone. Ovo je izvanredno, uradićemo do kraja šta uradimo. Želimo da dobijemo svaki meč, tako se ponašamo, tako se spremamo, iznećemo i tu situaciju. Ovo je lepo vreme za nas, bilo je težih momenata", podvukao je Radonjić.

Dangubić? Sve u redu

Na pitanje za dugo odsustvo Nemanje Dangubića zbog povrede tetive, trener Zvezde dao je kratak odgovor: "Biće sve u redu".

O Galati

Radonjić je rekao da se tim Ergina Atamana ne može posmatrati kroz prvi ovosezonski duel ovih rivala, u kojem je Zvezda slavila u Istanbulu.

"Galatasaraj je na početku krenuo sa porazima, pa napravio promene koje su donele iskorake. Pobeda protiv Barselone pokazuje da sve ide kako treba, da koriste potencijale da budu jako dobri na svim pozicijama. Potrebno je da se uz izuzetnu podršku navijača potrudimo da iznesemo i ovaj meč".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar