Prvi Medžikov ''rez'' - Lu u Hjustonu, Bruer u Los Anđelesu!

Kako prenosi ugledni ESPN, Medžik Džonson povukao je prvi potez od kada je postavljen za predsednika košarkaških operacija u Los Anđeles Lejkersima.

Košarka 23.02.2017 | 09:45
Prvi Medžikov ''rez'' - Lu u Hjustonu, Bruer u Los Anđelesu!
'Jezerdžije' napušta jedan od najboljih šestih igrača lige Lu Vilijams i odlazi u Hjuston Rokitse, dok će u suprotnom smeru Kori Bruer i nezaštićeni pik prve runde s predstojećeg drafta.

Informaciju su potom potvrdili još neki pouzdani mediji u Sjedinjenim Američkim Državama, a ističe se i da su Lejkersi imali veliki broj ponuda za odličnog šutera, koji je prošlog leta stigao u Stejpls Centar iz Toronto Reptorsa.

Takođe, novinarka ESPN Ramona Šeldon navodi i da je Medžik lično vodio pregovore, pošto je samo dan ranije smenio Miča Kupčaka, čoveka koji je Lejkersima kao generalni menadžer doneo pet titula, odnosno Džima Busa, koji je obavljao funkciju izvršnog potpredsednika.

Uprava Teksašana je ovim trejdom ispunila veliku želju treneru Majk Dantoniju, dodavši još jednog igrača koji u bilo kom trenutku može da pogodi sa bilo koje pozicije. Pored Džejmsa Hardena i Rajana Andersona, Roketsi sada imaju tandem Lu Vilijams-Erik Gordon – koji je ove sezone ubacio već 1.974 šuta za tri poena.

Vilijams igra najbolju sezonu karijere, u svojoj dvanaestoj godini u najjačoj ligi sveta, prosečno beleživši 18,6 poena, uz tri asistencije i dva skoka, za nešto više od 24 minuta na parketu.

S druge strane, Bruer nikada nije imao lošije brojke. Prosek mu je 4,2 poena po meču, dok je čak 13 od 58 susreta završio bez poena na svom kontu.

Vilijams će sledeće godine inkasirati sedam, a Bruer 7,6 miliona dolara.

Spekuliše se da će Medžik za novog generalnog menadžera postaviti Roba Pelinku, 'super agenta' NBA lige. Pelinka je dugogodišnji agent penzionisane zvezde Lejkersa Kobija Brajanta, ali i Džejmsa Hardena, Krisa Boša, Ejverija Bredlija, Erika Gordona...

Poslednji rok za trejdove jeste četvrtak u ponoć.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar