Jedna utakmica u Partizanu, a već prodat!

Vezista Uroš Damnjanović napustio je Partizan i prešao u Slovan iz Bratislave.

Fudbal 23.02.2017 | 10:30
Jedna utakmica u Partizanu, a već prodat!
Jula 2015. godine, vezista Uroš Damnjanović potpisao je profesionalni ugovor sa Partizanom, a ove zime bio je na pripremama crno-belih.

Pre 10-ak dana u intervjuu za MONDO, Damnjanović je rekao da želi da se dokaže u Partizanu i da se izbori za "najzahtevniji" broj na dresu - "desetku".

Ali, ovaj 22-godišnji fudbaler, povremeni mladi reprezentativac, posle samo jedne odigrane takmičarske utakmice za prvi tim (protiv Žarkova u Kupu Srbije), napustio je Partizan i prešao u redove Slovana iz Bratislave, čiji je trener Ivan Vukomanović.

Prema pisanju "Sportskog žurnala", Partizan za njega nije dobio obeštećenje, već će od naredne prodaje dobiti procenat!

Pitanje je, ipak, da li će Damnjanović ovog proleća i da igra za ekipu iz Bratislave, s obzirom na to da već formirani tim ima dozvoljenih tri igrača van Evropske unije.

U Slovanu, inače, ima mnogo srpskih fudbalera - Boris Sekulić, Milan Rundić, Aleksandar Čavrić, kao i nekadašnji ofanzivni vezista Crvene zvezde Vukan Savićević.

Na poziv Marka Nikolića, Uroš Damnjanović je 2014. stigao iz Rada u Partizan. Povreda prepona, kasnije i operacija sprečili su mladog fudbalera da već u prvoj sezoni zablista u crno-belom dresu.

Dugo odsustvo "prekomandovalo" ga je u Teleoptik, a onda je Partizan odlučio da ga pošalje u Sinđelić, kod Bate Mirkovića na pozajmicu. Odigrao je 26 utakmica i postigao šest golova.  Kvalitetne partije u Prvoj ligi Srbije vratile su ga prošlog leta u Humsku 1 i sada želi da se nametne stručnom štabu i zasluži minute u drugom delu sezone.

Osim Damnjanovića, Partizan su ove zime napustili i štoper Gregor Balažic (istek ugovora),napadač Valeri Božinov (raskid ugovora), desni bek Miroslav Bogosavac (otišao u Čukarički, potpisao trogodišnji ugovor), kao i napadač Nikola Đurđić (danski Randers).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar