Oliveru Ivanoviću kućni pritvor

Međunarodno sudsko vijeće Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici odredilo je kućni pritvor lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću. On je u zatvorskom pritvoru proveo 33 mjeseca, a oko 13 časova je prebačen u svoj stan na sjeveru Mitrovice. Završila se samo jedna faza, predstoji borba da se dokaže da sam apsolutno nevin, poručio je Ivanović.

Srbija 22.02.2017 | 16:15
Oliveru Ivanoviću kućni pritvor
Kada je stigao ispred svoje zgrade, Ivanović se pozdravio sa porodicom i ostalim okupljenima koji su došli da ga podrže.

"Završila se samo jedna faza, predstoji borba da se dokaže da sam apsolutno nevin, svi koji me znaju, i Srbi i Albanci, znaju da ja nemam nikakve veze s tim zločinom, ali moram da ubijedim i Sudsko vijeće u to. Težak je put, ali ja ću to sada preći, prošao sam mnogo toga, proći ću i ovo", rekao je Ivanović.

Njegov advokat Nebojša Vlajić je rekao da će odluka ponovo biti razmatrana nakon isteka dva mjeseca.

"Imam utisak da i ovaj sud dijeli pravdu na kašičicu i u dijelovima kao što je učinio i Apelacioni sud, koji nije imao hrabrosti da u potpunosti oslobodi Ivanovića, već je prvostepenu presudu ukinuo. Sada i Osnovni sud, umjesto da omogući odbranu sa slobode, određuje kućni pritvor, ali ako je ovo jedan korak ka njegovoj slobodi, mi ovo rješenje pozdravljamo", rekao je Vlajić.

Vlajić je dodao da će početkom marta biti održana statusna konferencija o utvrđivanju datuma novog suđenja.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

hmmmmm

22.02.2017 18:08

Dobro došao kući ,dobri covjece..Živ i zdrav bio svojoj porodici a istina je spora ali dostižna.Sad neka te Vučić stavi na mjesto mladjanog Djurica, jer ti si pravi covjek za to mjesto..

ODGOVORITE