LŠ - najava: Ko će od crno-bijelih pred PAOK?

Košarkaši Partizana već nekoliko dana imaju veliki problem sa zdravljem, zbog čega su mnogi van stroja.

Košarka 22.02.2017 | 14:45
LŠ - najava: Ko će od crno-bijelih pred PAOK?
Partizan je u nedelju izgubio u finalu Kupa Radivoja Koraća u niškom ‘Čairu’ od Crvene zvezde, u utakmici u kojoj nisu igrali Vilijam Hečer, Vanja Marinković i Miloš Koprivica.

Sumnjalo se da boluju od salmonele, a iste simptome imao je i trener Aleksandar Džikić, koji u poslednjih nekoliko utakmica nije bio na klupi tima.

Sledeći izazov predstavlja FIBA Liga šampiona, samo tri dana posle duela sa Zvezdom, ali ni sada situacija nije mnogo bolja. Spomenuti trojac neće biti na raspolaganju pomoćnom treneru Nenadu Čanku, kao ni Kenan Karahodžić, koji je u prvom susretu zaradio nezgodnu povredu oka i još je na bolničkom lečenju.

Pod znakom pitanja su još neki igrači – Mihajlo Andrić je odbio da propusti borbu za "Žućkovu levicu", uprkos teškom stanju, dok je na ivici bio i centar Uroš Luković. Za njih dvojicu će biti poznato da li će igrati tek na dan utakmice.

"S obzirom na trenutno stanje, prioritet nam je bio oporavak ekipe i stabilizacija tima, priprema utakmice je u drugom planu. Odradićemo jedan trening, još uvek ne znamo sa kojim brojem igrača. Ipak, mi smo Partizan i ne želimo da od toga pravimo alibi. Imamo aktivan rezultat iz prve utakmice i učinićemo sve što je do nas da prođemo dalje. Pozivamo navijače da dođu u što većem broju, potrebniji su nam nego ikad", rekao je Čanak.

On će sutra voditi ekipu, pošto je glavni trener Aleksandar Džikić takodje bolestan. Vilijam Hečer, Vanja Marinković i drugi igrači imali su problema sa stomačnim virusom i nisu ni trenirali.

Utakmica Partizan – PAOK na program je u sredu od 18.30 u hali "Aleksandar Nikolić".

U prvoj utakmici naši ‘crno-beli’ slavili su sa 76:74 u Solunu, a nakon ovog duela biće poznato ko će se sa ekipom Tenerifa nadigravati za četvrtfinale.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar