Regionalna liga: Partizan poslije preokreta potopio Jadran iz Splita

Partizan je zabeležio prvu pobedu u 2017. godini, pošto je u prvom meču 13. kola Regionalne lige savladao je Jadran na Banjici sa 9:7 (0:1, 2:3, 5:1, 2:2).

Ostali sportovi 22.02.2017 | 12:15
Regionalna liga: Partizan poslije preokreta potopio Jadran iz Splita
Vaterpolisti Partizana prekinuli su niz od četiri poraza u regionalnom takmičenju i vratili se u trku za plasman na fajnal-for.

Crno-beli su prikazali dva lica, posle lošeg početka zablistali su u drugom poluvremenu.

Početni minuti protekli su u “ispitivanju snaga”. Partizan je zgusnuo obruč u odbrani, držao je goste daleko od svog gola, ali u napadu nije išlo. Kako je meč odmicao Splićani su stvarali sve više šansi i na 1.52 pre prvog odmora poveli sa 1:0 golom Antonijevića.

Već na početku druge četvrtine Jadran je stekao dva gola prednosti, ali odmah potom, u dva uzastopna napada Drašović i Lukić su pogađali za izjednačenje (2:2). Ipak, posle toga Jadran je preuzeo inicijativu, do kraja poluvremena gosti su bili bolji rival, pa su do kraja druge deonice ppoveli sa 4:2.

Veliki odmor je mnogo više prijao Beograđanima. Furiozno je Partizan počeo u drugom poluvremenu. Za nešto više od 3 minuta igre u trećoj četvrtini crno-beli su u napadu uradili više nego u celom prvom poluvremenu. Vezali su seriju od tri gola (Vučinić, Stojanović, Repanović) i u 20. minutu Partizan je vodio sa 5:4. Nastavili su crno-beli u dobrom ritmu, sigurno su igrali u odbrani, a za svaki opasniji šut Splićana na pravom mestu je bio večeras odlični golman domaćih Lazar Dobožanov. Ubrzo su Beograđani, којe je krasila odlična realizacija igrača više (6 golova iz 8 prilika) poveli i sa 7:4 (Marko Janković i Filip Radojević). Na sekund pre kraja četvrtine Jadran je prekinuo seriju crno-belih od 5:0 i prišao na dva gola zaostatka (7:5).

U završnoj deonici Partizan je uspeo da sačuva rezultatsku zalihu stečenu u trećoj četvrtini, u ravnopravnoj borbi domaći nisu dozvolili Splićanima da se vrate u meč.

Partizan Raiffeisen – Jadran (S) 9:7 (0:1, 2:3, 5:1, 2:2)

Bazen Banjica. Gledalaca: 400. Sudije: Matijašević (Crna Gora), Stanojević (Srbija). Igrač više: Partizan 8 (6), Jadran 9 (3).

PARTIZAN RAIFFEISEN: Dobožanov (11 odbrana), Lukić 1, F. Janković, Repanović 1, Lazić, Manojlović 1, Drašović 1, Vučinić 1, Jakšić, Radojević 1, Stojanović 1, M. Janković 2, Belopavlović, Toholj. Trener: Milenković.

JADRAN (S): Strujić (5 odbrana), Buzdovančić, Marinić-Kragić 1, Vasić 2, Antonijević 3, Pejaković, Popović 1, Bušelić, Visković, Milardović, Santini, Gluhač, Bratim, Čikvindze. Trener: Smodlaka.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar