DK: Srbija - Španija u Pioniru! Đoković vs Nadal?!

Teniska reprezentacija Srbije dočekaće Španiju u četvrtfinalu Dejvis kupa u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić", saopštio je Teniski savez Srbije.

Tenis 21.02.2017 | 18:45
DK: Srbija - Španija u Pioniru! Đoković vs Nadal?!
Najbolji teniseri Srbije ugostiće selekciju Španije u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa u Beogradu, saopštio je Teniski savez Srbije.

Taj duel igraće se od 7. do 9. aprila u u hali "Aleksandar Nikolić", i to na tvrdoj podlozi.

Biće to prvi duel u beogradskoj dvorani posle meča sa Kazahstancima prošle godine. Srbija je u martu 2016. savladala goste i trijumfovalno se vratila u tu halu posle 26 godina odsustva.

Reprezentacije Srbije i Španije prethodno su se sastale u martu 2009. godine u Benidormu, u okviru prvog kola Svetske grupe.

Tim koji je predvodio prethodni selektor Bogdan Obradović činili su Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić, i izgubili su rezultatom 4:1. Za Španiju su nastupali Rafael Nadal, David Ferer, Felicijano Lopez i Tomi Robredo.

Očekuje se da će Đoković sa jedne i Nadal, sa druge strane, predvoditi ekipe i u aprilu nakon što su slavili u prvom kolu Svetske grupe početkom februara. Srbija je bila bolja od Rusije u Nišu, dok je Španija savladala Hrvatsku na gostovanju u Osijeku.

Biće to prvi duel dva tima posle osam godina i meca u Benidormu, kada je domaćin slavio 4:1.

Ujedno, očekuje se i novi spektakl jer se očekuje da će, bas kao i tada, Srbiju predvoditi Novak Đoković, a Španiju Rafael Nadal.

Meč između Srbije i Španije na programu je od 7. do 9. aprila.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar