Klatenburg ipak odložio odlazak u Saudijsku Arabiju

Engleski sudija Mark Klatenburg ostaće u Premijer ligi do kraja sezone, pre nego što preuzme posao u Saudijskoj Arabiji, preneli su britanski mediji.

Fudbal 24.02.2017 | 08:30
Klatenburg ipak odložio odlazak u Saudijsku Arabiju
Klatenburg je prošle nedelje saopštio da će otići iz Engleske kako bi preuzeo posao u Saudijskoj Arabiji gde će pomagati Fudbalskom savezu te zemlje da poboljša suđenje i obrazovanje sudija.

On će na toj funkciji zameniti sunarodnika Hauarda Veba, koji je početkom meseca podneo ostavku, pošto će isti posao raditi u američkoj MLS ligi.

Kaltenburg (41) je prošle godine proglašen za najboljeg svetskog sudiju. On je u 2016. godini sudio finale Evropskog prvenstva u Francuskoj, Lige šampiona i FA kupa.

Gardijan je preneo da Klatenburg ima ugovor sa Udruženjem profesionalnih sudija (PGMOL) i da će do kraja sezone ostati u Engleskoj. On će do kraja sezone suditi još najmanje četiri utakmice, a zatim će otići u Rijad, za godišnju platu od 500.000 funti.

Britanski mediji naveli su da je Klatenburg odbio unosniju ponudu da sudi u Kini.

Do kraja Premijer lige ostalo je još 13 kola, a PGMOL pre svakog kola bira sudije.

"Mark je postavio standarde drugim sudijama. On je bio sjajan dodatak engleskom fudbalu i insipracija onima koji žele da se bave suđenjem. Shvatamo da je ovo uzbudljiva prilika za Marka", navodi se u saopštenju PGMOL.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar