Isko napušta Madrid, ide kod Gvardiole?! Ili...?

Vezista Reala Isko definitivno napušta madridski klub na kraju sezone i najbliži je transferu u Mančester Siti, tvrdi španski list Marka.  Otkrivena tajna: Isko razgovarao sa Čelsijem, Juventusom i Sitijem, traži četiri puta veću platu od one u Realu! Pitanja su - gde i ko će da plati?

Fudbal 22.02.2017 | 20:30
Isko napušta Madrid, ide kod Gvardiole?! Ili...?
Španac nije srećan ulogom i minutažom kod Zinedina Zidana i odlazak je realna opcija, posebno što mu leta 2018. godine ističe ugovor i Real ima poslednju šansu da zaradi na transferu.

Red zainteresovanih za Iska je veliki, Mančester Siti je najkonkretniji, a žele još Čelsi, Arsenal i Juventus, ali je igrač izrazio želju da se preseli kod zemljaka Đozepa Gvardiole.

Koliko je izvestan odlazak Iska iz Madrida najbolje govori činjenica da je nedavno da potpiše novu saradnju sa šampionom Evrope.

Odlazak Iska Alarkona iz madridskog Reala na leto više nije upitna stvar, ono što je i dalje nepoznato jeste kako će se razvijati dalja karijera momka čije vreme na stadionu Santjago Bernabeu nikada nije došlo. 

Nedavna, indirektna potvrda odlaska iz Madrida izazvala je snažnu reakciju u fudbalskoj Evropi, ponajviše vođena utiskom da se Real olako odriče igrača ozbiljnih kvaliteta.

Ali, izgleda da više nema kud. Štaviše, ove sezone je tek petnaesti igrač po ukupnoj minutaži na terenu. Nikada nije ni bio u vrhu otkako je iz Malage stigao 2013. godine. A sada je pao na najniže grane. Nepravedno. Verovatno. Ali, rezultati i sve ono što postiže Zinedin Zidan govori u prilog tome da Real radi dobar posao i bez Iska. U formaciji 4-3-3, gde napred diriguje trozubac Ronaldo - Bejl - Benzema, a iza njih već standardni triling Modrić - Kros - Kazemiro, teško je da ima mesta za momka kome je prirodna pozicija negde između. Iako ume da igra 

Kraljevski klub ne želi da se odrekne Iska, to je Zidan i rekao u nekoliko navrata. Ali, Iskoželi mnogo više. Mnogo više vremena na terenu i glavnu ulogu. I baš zato što te neke, vrlo bitne stvari, ne može da dobije u Realu, mora da ode. I želi da ode. 

Ugledni madridski dnevnik Marka piše da je Real ponudio novi ugovor Isku, unapređen u pogledu plate, koja sada iznosi 2.500.000 evra, kada se odbiju porezu. Ali, to je i dalje svetlosnim godinama daleko od onoga što 24-godišnji Španac traži. A to je između osam i deset miliona evra. 

A kako se navodi, Isko je već sedeo za stolom sa predstavnicima Juventusa, Čelsija i Mančester Sitija. Zato se u Realu nalaze na ozbiljnim mukama. Ako žele nešto da zarade, moraće Iska da prodaju sledećeg leta, kako se ne bi desilo da ofanzivni vezista odšeta bez obeštećenja. S obzirom da mu ugovor ističe juna 2018. godine. 

Ali, ko će da plati obeštećenje i velike zahteve igrača?

Isko je 2013. godine kao veliki talenat i pojačanje došao u Real iz Malage za 30 miliona evra, ali nije uspeo u potpunosti da iskoristi svoj potencijal.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar