Izazvao buru u Grčkoj! Vranješ: Volim moju Zvezdu, a Olimpijakos mi nije u srcu!

Navijačkom fotografijom nisam želeo nikog da uvredim, ali jednostavno dres kluba koji nosim za mene je svetinja, tvrdi fudbaler iz Banjaluke.

Fudbal 23.02.2017 | 23:00
Izazvao buru u Grčkoj! Vranješ: Volim moju Zvezdu, a Olimpijakos mi nije u srcu!
Na spornoj fotografiji koju je objavio Ognjen Vranješ, maskota hevimetal grupe „Iron Maiden“ Edi, obučen u navijačke boje AEK-a, nalazi se iznad groba s imenom navijačke grupe „Gejt 7“ (Gate 7). Zanimljivo je da su oni u bratskim odnosima s beogradskim „delijama“, kao što su i Crvena zvezda i Olimpijakos bratski klubovi, a Vranješ je nekada bio član kluba iz Ljutice Bogdana.

- Nikada nisam krio da navijam za Zvezdu, bio sam srećan kada sam posle matičnog Borca obukao crveno-beli dres. Zvezda će uvek biti moj klub, za nju ću sigurno i dalje da navijam, ali to ne mora automatski da znači da moram navijati i za Olimpijakos. Fotografijom koju sam postavio na Instagramu nisam želeo nikoga da uvredim, već da ohrabrim sve u mom sadašnjem klubu. Ako je neko fotografiju protumačio kao uvredu, to je njegov problem. Ja jednostavno poštujem dres kluba čije boje branim, a to je sada AEK. Ovde sam dočekan na najbolji mogući način i trudim se da se klubu revanširam koliko mogu i na terenu i van njega – istakao je Vranješ.

Mediji su preneli vest da je štoper reprezentacije Bosne i Hercegovine zbog postavljanja fotografije, koja je uklonjena posle nekoliko sati, išao na raport kod sportskog direktora kluba Danijela Majstorovića.

- Obične gluposti su da sam išao na raport kod bilo koga iz uprave kluba. Fotografija jeste uklonjena kako bi se strasti smirile, a mnogi su jedva dočekali da pišu razne stvari koje nemaju veze sa istinom – tvrdi Vranješ.

AEK je slavio u derbiju sa Olimpijakosom sa minimalnih 1:0, a po tvrdnjama dvadesetsedmogodišnjeg Banjalučanina to je pokazatelj da atinski klub naredne sezone može da napadne titulu šampiona Grčke, koju je poslednji put osvoji pre 23 godine (1993/94).

- Pobeda u derbiju nam mnogo znači, kako bodovno u borbi za plasman među prvih pet, odnosno plej-of za Ligu šampiona, tako i psihološki za tim. Ovo je i najbolji način da zahvalimo vernim navijačima, koji nam non-stop daju veliku podršku. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa timom koji će sigurno biti šampion Grčke na kraju ove sezone, a to znači da u narednoj možemo da napadnemo titulu koja se dugo čeka u AEK-u. U ovoj sezoni pokušaćemo da osvojimo Kup Grčke gde u četvrtfinalu imamo 0:0 sa gostovanja Panionisu u prvoj utakmici, a sledi revanš na našem terenu. Optimista sam i očekujem da sa timom u koji sam došao ove zime stignem do trofeja odmah u prvoj polusezoni – kaže Ognjen.

AEK je trenutno petoplasirani tim na tabeli grčke Superlige, a ta pozicija garantuje plasman u plej-of. Ovaj klub je pobedom nad Olimpijakosom stigao do 33 boda koliko ima i Ksanti na šestoj poziciji.

- Osvajanje Kupa bi nam automatski donelo plasman u Ligu Evrope, ali ne odustajemo od borbe za drugu poziciju i kvalifikacija za Ligu šampiona dok postoji šansa za to. Ekipe ispred nas imaju solidnu bodovnu prednost, ali nećemo odustati dok god budemo imali šansi – naglašava Vranješ.

Standardni član defanzivne linije reprezentacije Bosne i Hercegovine smatra da će na kraju tekućih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji tim selektora Mehmeda Baždarevića biti ispred selekcije zemlje u kojoj trenutno igra.

- Verujem da smo kvalitetniji od reprezentacije Grčke a prednost nam je i činjenica da nam dolaze u goste nakon što smo remizirali na njihovom terenu u Atini. Ipak, naredni rival nam je Gibraltar, a o Grcima ćemo razmišljati kada ta utakmica prođe - zaključio je Ognjen Vranješ.

Zahvalnost Bajeviću

Ognjen Vranješ je u redove AEK-a došao posredstvom Dušana Bajevića, koji je direktor u atinskom klubu. Reprezentativac BiH kaže da mu nekadašnji as Veleža dosta pomaže.

- Bajević je imao dosta udela u mom transferu u AEK. Često smo zajedno, razgovaramo o svemu, on mi daje savete kako da budem bolji igrač i mnogo mi je pomogao odmah po dolasku u Atinu. Nadam se da ćemo sarađivati još dugo – istakao je Ognjen Vranješ.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar