Sutra o puštanju Olivera Ivanovića

Za sutra je zakazano prvo ročište po zahtjevu odbrane lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića da mu se omogući odbrana sa slobode tokom ponovljenog postupka.

Srbija 21.02.2017 | 08:50
Sutra o puštanju Olivera Ivanovića
Predsjednik Osnovnog suda u Mitrovici Roksana Komša zakazala je za sutra sjednicu na kojoj će biti odlučivano o žalbi odbrane na dalji boravak Ivanović u pritvoru u kome je već tri godine.

Ivanovićev advokat LJubomir Pantović rekao je ranije da je nezahvalno prejudicirati odluku, ali da će advokati odbrane podnijeti dokaze da postoje svi razlozi da pritvor bude ukinut.

Potpredsjednik ove inicijative Ksenija Božović ranije je rekla Srni da i sam Ivanović vjeruje da će mu sud odobriti da se brani na slobode.

Ona je izjavila da članovi Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" vjeruju da će u ponovljenom postupku Ivanoviću biti donesena oslobađajuća presuda.

Apelacioni sud u Prištini poništio je 16. februara prvostepenu presudu, kojom je Ivanović bio osuđen na devet godina zatvora i naložio ponovno suđenje.

On je optužen za ratni zločin počinjen nad civilima 14. aprila 1999, te u februaru 2000. godine.

Ivanović je uhapšen 27. januara 2014. godine i nalazi se u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici.

Komentari / 0

Ostavite komentar