"Kecmanović se divi Novaku, Federer mu prvi heroj"!

Čuveni list "Njujork tajms“ posvetio je priču o teniseru u usponu, momku rođenom u Beogradu, Miomiru Kecmanoviću.

Tenis 22.02.2017 | 13:45
"Kecmanović se divi Novaku, Federer mu prvi heroj"!
Iako se divi i trenira sa Novakom Đokovićem, njegov prvi teniski heroj bio je švajcarski teniser Rodžer Federer, navodi "Njujork tajms“.

Trinaestogodišnjak je skrenuo je pažnju na sebe i 2016. završio kao prvi junior sveta. Kecmanović je rođen 1999. godine, ali je još kao mali odlučio da napusti Srbiju i preseli se na Floridu, gde mu društvo i veliku podršku pruža tetka.

Kada je promenio sredinu sve mu je bilo čudno – od hrane do jezika, a njegova tetka Tanja govorila je o njihovim početku.

“Svuda smo išli pešice, a to nije lako u Americi“, rekla je Tanja.

Slabo je kuvala, nije znala engleski i nije imala auto. Posle su nabavili bicikl, a tek kasnije su pozajmili kola od prijatelja. Tako je ona postala Mišin menadžer, vozač, kuvar i animator. Članovi akademije su joj pomogli sa dijetom bez glutena i šećera. Bila je zabrinuta jer se njen sestrić posvetio samo tenisu, pa ga je terala da ide u bioskop i na plažu.

Od 13. godine je na IMG Akademiji Nika Bolitijerija, a trener akademije Lambert predviđa mu blistavu karijeru.

“On je izuzetan mladić , sa neverovatnim sposobnostima i mislim da je veliki potencijal“, rekao je Lambert dugogodišnji trener Akademije, gde je Kecmanović pod nadzorom svoje tetke proveo najveći deo svog puberteta.

“To nije bila laka odluka za moje roditelje, imao sam samo 13 godina, ali mislim da su napravili pravi izbor“, rekao je Kecmanović tokom nedavnog intervjua .

Njegova porodica i nije bila tako obična, pa je ugledni list i o njima posvetio priču.

Majka mu je bila trener koja je radila na njegovoj mentalnoj pripremi, dok je otac odlučivao koje će turnire igrati. Baka je bila zadužena za obrazovanje i kuvanje, a deda ga je vodio na turnire kada su ro ditelji, poznati hirurzi, bili sprečeni.

Na tenis ga je odveo deda po majci Jovan Pavlov, general u jugoslovenskoj vojsci na početku balkanskih sukoba. Postao je poznat po tome što se javno zalagao za mir. Zbog toga su njegove dve ćerke Tanja i Mišina majka Maja morale da se presele iz Hrvatske u Srbiju.

Ugledni list kontaktirao je oca Dragutina, koji je pustio sina u SAD sa samo 13 godina.

“Bilo je veoma teško doneti tu odluku, ali radilo se o Mišinoj sudbini, ne mojoj. Mnogo nam nedostaje. Nekad se zatvorim u sobu, isplačem i posle sve bude OK“, rekao je Mišin otac.

Na početku mu je tenis bio izazov. Zbog svog neverovatnog talenta, Kecmanović je često igrao proitv starijih od sebe, a kasnije i sa profesionalcima poput Keija Nišikorija i Maksa Mirnja.

“Pitao sam se šta radim ja u toj grupi. Bio sam toliko nervozan, nisam mogao da prebacim lopticu preko mreže. Maks Mirnji je prvi as s kojim sam sparingovao. Nisam bio dobar na mreži, stalno me je loptica pogađala, ali bilo je to sjajno iskustvo“, dodaje on.

Kecmanović je sada 659. na svetu, a seniorski staž je otvorio titulom na Floridi, gde je dobio trojicu rivala koji imaju više od 21 godine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar