Nikolić se predao poslije signala

Tomislav Nikolić je odlučio da odustane od predsjedničke kandidature, mada su ga najbliži saradnici cijelog vikenda ubeđivali da ipak ide do kraja u okršaju sa Aleksandrom Vučićem, saznaje "Blic".

Srbija 20.02.2017 | 22:05
Nikolić se predao poslije signala
Nikolić je javno izjavio da će "Aleksandar biti kandidat na izborima" i da će "o funkcijama poslije izbora".

- U protekla dva-tri dana Nikolić nije odustajao od modela koji je javno iznio, a to je da ide na izbore ako se ne ispune njegovi zahtjevi. Ali, s vremenom je postalo jasnije da bi ipak više volio da se dogovori sa Vučićem nego da ide na izbore - kaže izvor “Blica” iz Predsjedništva.

Prema saznanjima “Blica”, do ublažavanja ratobornog stava je kod Nikolića došlo još u petak uveče. Naš izvor nije želeo da precizira zbog čega konkretno, osim da je tokom nedelje bilo više razgovora pojedinih funkcionera Vlade Srbije sa ruskim političarima.

- U subotu je već bilo primetno da predsjednik Nikolić više nije toliko odlučan i da nije riječ samo o sagledavanju obaveza i posljedica kandidature, već da tu ima nešto više - kaže “Blicov” sagovornik.

Potom je juče i danas Nikolić u nekoliko navrata pokušao da se sastane sa Vučićem. Kao što je "Blic" sve vreme najavljivao, do sastanka nije došlo, što je od početka bila Vučićeva strategija kako bi demonstrirao da nije spreman na kompromise. Dvojica najmoćnijih ljudi u Srbiji jesu razgovarali, ali ne licem u lice, iako je to bila želja iz Predsjedništva.

Usledilo je večeras objavljeno zajedničko saopštenje Nikolića i Vučića "o političko bezbednosnoj situaciji u zemlji i regionu". Na prvi pogled se iz saopštenja čini da su Vučić i Nikolić razgovarali o svemu (regionalnim tenzijama, Bosni, Kosovu, Unesku...) osim o onome što najviše zanima srpsku javnost. Predsjednički izbori se pominju u samo dvije rečenice na samom kraju. Ipak, jasno je da su u te dvije rečenice korišćene fraze koje su izvori "Blica" iz Vučićevog kabineta već koristili opisujući Vučićevu poruku Nikoliću - da će nastaviti blisko da sarađuju, ali u nekom drugom "filmu"...

(Blic)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Nazadnjaci

20.02.2017 21:22

Obojica su obični probušeni ku**oni.

ODGOVORITE
Name

Ante

20.02.2017 21:42

Pa ima jedna izreka nece cuko cuke.

ODGOVORITE
Name

Osvit

20.02.2017 21:52

Kako je Nikolic brzo kapituliao,mora da je Vucic obecao da ce premijer biti Bajatovic.

ODGOVORITE
Name

Bajatovic Kralj

20.02.2017 22:06

Bajatovic je kralj

Name

u krug pa na cose

20.02.2017 23:04

Odjednom se kao posvadjali i sada je sve u redu.Ko li im pise scenarije da mi je znati ali lose glume u svakom slucaju.

ODGOVORITE
Name

Re

21.02.2017 07:57

Ko pise i drugima, ona tamo "loža"

Name

borac

21.02.2017 06:10

Borba je za funkcije koja bruka.

ODGOVORITE
Name

kuvi

21.02.2017 07:35

Ma to je sada IN.Moderno doba stare navike.