Del Potro se vraća takmičarskom tenisu poslije dva i po mjeseca pauze!

Huan Martin del Potro se vraća na ATP tur! On će u sedmici pred nama igrati u Delrej Biču i to će biti njegov prvi turnir od finala Dejvis kupa, u kojem je sjajni Gaučos nastupio sada već davne poslednje nedelje novembra 2016. godine

Tenis 21.02.2017 | 08:15
Del Potro se vraća takmičarskom tenisu poslije dva i po mjeseca pauze!
Na startu u Delrej Biču, Delpo, koji je postavljen za sedmog nosioca, imaće veliki izazov. Sa druge strane mreže stajaće bombarder Južnoafrikanac Kevin Anderson. Njih dvojica su do sada već pet puta podelili megdan i Argentinac ima stopostotan učinak. Ostaje da vidimo koliko je pauza ostavila traga na sjajnom teniseru koji nije imao sreće u karijeri, pa je zbog raznih povreda morao da pauzira skoro dve godine.

Del Potro je 36. na listi i baš kao i prošle godine za start sezone je izabrao Delrej Bič. U 2016. je stigao do polufinala.

Inače, Argentinac je prošle godine napravio nekoliko iznenađenja, a jedno od najvećih priredio je u 1. kolu Olimpijskih igara kada je savladao Novaka Đokovića. U Riju Del Potro je stigao do srebrne medalje. Posle toga stigao je do četvrtfinala US Opena, u Stokholmu je osvojio titulu, baš kao i sa reprezentacijom u Dejvis kupu.

U Delrej Biču neće biti srpskih igrača. Na ovom nadmetanju Miloš Raonić je postavljen za prvog, a Ivo Karlović za drugog nosioca. Ostali kosturaši su: Džek Sok (SAD), Sem Kveri (SAD), Stiv Džons (SAD), Bernard Tomić (Australija), Kajl Edmund (Velika Britanija).

Nagradni fond turnira u Delrej Biču iznosi 534.625 dolara.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar