Ako Bakir hoće Dodika, eto mu ga!

Pokretati reviziju postupka u ovakvim okolnostima kada ova zemlja ima stotinu puta preče stvari je potpuno besmisleno. To je svima jasno, čak i onima koji to pokreću, upozorio je predsjednik NDP-a Dragan Čavić.

Bosna i Hercegovina 20.02.2017 | 21:18
Ako Bakir hoće Dodika, eto mu ga!
Čavić smatra da je potrebno učiniti sve da se spriječi podnošenje revizije presude protiv Srbije.

"Pored toga što ne vjerujem još više me žalosti to što je takav potez, sa mog stanovišta, potpuno besmislen, ali i sa stanovišta svakog normalnog čovjeka u ovoj zemlji. Pokretati reviziju postupka u ovakvim okolnostima kada ova zemlja ima stotinu puta preče stvari je potpuno besmisleno. To je svima jasno, čak i onima koji to pokreću - da nemaju nikakve nove fakte koji bi u skladu sa pravilima na osnovu kojih radi Međunarodni sud pravde, to se uopše moglo uzeti u razmatranje. Ali eto, bitno je da se pravi eksperiment, a taj eksperiment staviti Bosnu i Hercegovinu na čekanje", rekao je Čavić u razgovoru za Vijesti.

On je mišljenje da poslije ovog čina partnerstvo sa Bakirom Izetbegovićem nema nikakvog smisla.

"Mi smo mu rekli da je to stvarno veliki problem. On je potpuno svjestan da se stvara kriza u odnosima a ja mu postavljma pitanje- Ko mu od Srba može biti partner? Ako hoće Dodika, eto mu ga? Ko mu ga brani. Izvoli ! Iako sumnjam da i Dodik ima manevarski prostor. Koliko vidim teško će naći partnera među Srbima i tu nema nikakve nepoznanice - Savjet ministara će biti manjinska vlast koja nema podršku parlamenta, i doviđenja. Čim se nađe neka nova većina biće i promjene u Savjetu ministara", rekao je Čavić.

Na pitanje hoće li Savez za promjene ovim potezom pokloniti vlast Miloradu Dodiku i zapravo uraditi ono što je on priželjkivao cijelo vrijeme, Čavić je rekao da se nema ovdje šta da poklanja.

"Savez za promjene je konstatno u protekle dvije godine bio pod udarom Dodika i njegove politike, najviše zbog poteza koje je povlačio Izetbegović. Mi smo najveće probleme imali zbog apelacije koju je Izetbegović uputio Ustavnom sudu još 2013.godine kada je sa Radmanovićem sjedio u Predsjedništvu. Nama nije bio nikakav problem u svemu tome da funkcionišemo i da kažemo svoj stav. Na kraju krajeva naši politički stavovi vezani za razna pitanja nemaju veze sa drugima i ona su autentična. Ne mislim ja da mi bilo šta poklanjamo jer je ovo neodrživo i nemoguće. Govorim u svoje ime. Neću opet da govorim u ime cijelog Saveza za promjene", rekao je Čavić.

On kaže da je to rekao i Izetbegoviću. "Rekao sam mu, fer je da ti kažem svoje mišljenje prije nego što to kažem u medijima a od tebe zavisi. Ako želiš dobro ovoj zemlji, daj da se okrenemo riješavanju pitanja u vezi agende koju su zajednički podržali EU i međunarodne finansijske institucije. I sve to stavimo na kocku zbog političkim tema iz prošlosti. Taman se oslobodimo jedne krize a krene druga. Imam utisak da je Izetbegović zaključio da je Dodik poprilično politički sterilisan poslije sankcija pa se osokolio i misli da može i dalje", rekao je Čavić.

(BN televizija)

Komentari / 68

Ostavite komentar
Name

cvijet

20.02.2017 20:26

Kakav savez za promjene,pa vi ste sa Dodikom,9.januar,ustavni sud,revizija tuzbe,procitani ste....

ODGOVORITE
Name

Re Cvijet

20.02.2017 20:57

Sta je tu cudno? Kad je u pitanju srpski intersi svi Srbi su slozni oko njih i tako i treba da bude. Cvjeticu, Cavic je opozicija Dodiku, a ne Republici Srpskoj i Srbima. On je zapravo puno veci Srbin od Dodika, pametniji je, obrazovaniji, posteniji, a i krvario je za RS cetiri godine u rovu.

Name

za cvijet

20.02.2017 21:08

A jesi i pametan u vraziju mater. Tacno te treba oploditi da se razmnozavas jer takvih u ovoj drzavi nema puno!!!

Name

Dragan

20.02.2017 21:12

Ognjen Tadić u East West Bridge zajedno sa SNSD-ovcima...svi su strani plaćenici! Ljudi unaprijed govore za Prointer, Lanaco, Integral, Prijedorputeve a oni ništa, utalili se izgleda...znači, domaći izdajnici. Eto takvi vladaju ovde!

Name

Re Dragan

20.02.2017 21:39

Pa ako je iko godinama pricao o kriminalu u RS to je Cavic. Ako je iko podnosio tuzbe, to je Cavic. Nije imao podrsku ni od SzP, a kamoli od institucija RS u toj borbi. I zapamti, niko nije isti! Kakve veze ima Ognjen Tadic da Draganim Cavicem ?! Ni ista pamet, ni isti moral, ni sposobnost, ni znanje. Podrska za Dragana Cavica, jedinu svijetlu tacku u Szp.

Name

Re

20.02.2017 21:57

Potpuno radite sto vam je Dodo odredio i ovaj put ce vas skloniti bez po muke... naivci jedni krenuli da budu ostriji i od samog Dode nebi li dobili vise glasova jer vide da to pali.. izgubice te vi svakako sa tim lutanjem kakvu politiku da vodite.. nacionalizam i prijetnje ili da se drzite svog kursa za bolji zivot covjeka. Odlucite se vise jadni bili..

Name

Re Re

20.02.2017 22:02

Reaguje se na problem koji se pojavi. Od prirode problema zavisi reakcija. Sta je trebalo, da aplaudiraju Bakiru?!

Name

Prava istina

20.02.2017 22:02

Oko ustavnog suda, 9 Januara,dana Republike Srpske, nisu sa Dodikom vec sa Srpskim narodom, pravdom i istorijskim cinjenicama!

Name

re cvijt

21.02.2017 17:10

Sigurno je Čaviću stalo više do RS nego Rudonji to je valda jasno, ka što je činjenica da je Čavić od Srpskih političara daleko najsposobniji i najhrabriji.

Name

Deki

20.02.2017 20:26

Prije svih Baja hoce Bakira, a Bakir sta mu ponude..

ODGOVORITE
Name

рибар

20.02.2017 23:04

Не поклања Чавић, ни садашњи практично непостојећи Савез за промјене Додику власт. То је константа њиховог тупавог опозиционог дјеловања од локалних избора 2008 године, па у наставку, од парламентарних избора 2010 године, до данас. Додику је ову дугогодишњу власт дала слаба државотворна политика, глупост, негативна енергија, некреативност, неслога и недостатак програма САВЕЗА ЗА ПРОМЈЕНЕ. О томе сам већ писао почетком 2014 године. Дођосмо коначно до онога што ја тврдим већ седму годину, до владе НАЦИОНАЛНОГ ЈЕДИНСТВА. Уједини нас Бакир и његови сатрапи задњим потезима, хвала му за сва времена. Гледаћу да се одужим у великом броју честитом, европском муслиманском народу у Федерацији, мојим некадашњим комшијама, народу са којим сам , као у осталом и сви старији политичари из Српске младост провео и школске клупе дијелио. Као предсједник Еколошке партије, једине зелене парламентарне партије у БиХ, поред велике борбе за здраву и економски самоодрживу Републику Српку, максимално ћу, кад год будем могао, кроз међуентитетску сарадњу, помоћи са нашим партнерима из ЕУ и свјетским еколошким фондацијама свим граничним општинама, посебно Касумовићу у борби против МИТАЛА, па комшији и луцидном Хаџибајрићу,оној дами из Високог и осталим независним градоначелницима,начелницима, који мисле својом главом, а не главом Изебеговића и фундаменталиста. Максимално ћу такође помоћи Шехерзади Делић и њеном покрету,(наравно ни у примисли ако јој идеолог буде острашћени србомрзац Сидран) као и свим паметним муслиманима који хоће да промијене Федерацију. Наравно уз услов, ни случајно да се не уплићу у наше стање Републици Српској, са којим сам јако незадовољан. Ми ћемо то са нашим партнерима, или ако буде памети са ВЛАДОМ НАЦИОНАЛНОГ ЈЕДИНСТВА, радикално промијени за пар година. С поштовањем Никола Лазаревић предсједник зелених Српске

Name

re ribar

21.02.2017 09:14

Postovani g.Lazarevicu vi navedoste da ste predsjednik zelenih,prije bih rekao da pripadate desno nacionalnim,nazvati g.Sidrana "srbomrzcem"je u najmanju ruku neukusno da i ne pominjem nazivanje Bosnjaka komunistickom izmisljotinom"Muslimani"lijep pozdrav

Name

cavicu

20.02.2017 20:26

Nisi ti dobar sa tintarom.. Popij bensedin i smiri se malo,sta si se razmahao kog vraga. Je.o te i Dodik i Bakir a j.... vas sve redom.

ODGOVORITE
Name

Re

20.02.2017 20:48

Ti popij bensedin i ne psuj.

Name

re cavic

20.02.2017 20:55

Koji si ti krkan, nekulturni.

Name

Re

20.02.2017 21:16

Kad je neko takvog vokabulara i tako histericno ovdje komentarise, uvijek pomislim kako treba ukinut ovu opciju komentarisanja. Bas bih volio da vidim tu personu i sta je ona u zivotu postigla. Vjerovatno jako malo cim joj je jedina satisfakcija da ovako pljuje po ljudima. Siguran sam da bi pred Cavicem, da imas imalo mozga, trebalo da stojis kao djak pred profesorom

Name

Osvit

20.02.2017 21:24

Komentar mozda jeste vulgaran ali je dobronamjeran.

Name

Re osvrt

20.02.2017 22:04

Naprotiv komentar je izrazito zlonamjeran, primitivan i bezvikakvog znacenja. Osim sto se iz nega vidi da se radi o psihicki nestabilnoj osobi.

Name

Opop

23.02.2017 07:58

A kad se psuje Dodik onda to nikom ne smeta i nije vulgarno.

Name

re

23.02.2017 09:59

Smeta mi kad se pljuje bilo ko. A posebno mi smeta kad se tako u javnosti izražava i predsjednik RS, pa onda svako ko je intelektualno ograničen misli da baš tako treba i on da se ponaša. U tom smislu, Dodik je više uništio Srbe nego i jedan neprijatelj. Dobili smo većinski agresivno, nekulturno, neobrazovano i lakih para željno, društvo.

Name

Milana

20.02.2017 20:34

Prodala bih dobru kuću da samo kupim jedan stan u Srbiji ili Vojvodini,kuća je stvarno dobra i građena kao sebi i potomcima kada se gradi,ali stvarno mi je ovoga dosta,ovih prepucavanja i kriza,nikada u ovoj BiH života biti neće,stvarno je ovo zemlja mržnje,osim mržnje ovdje nema druge emocije,malograđanština i mržnja.Želim sve da rasprodam da iščupam korijenje,i da se ovdje ne svratim ni na kavu,da izbacim iz glave sve i svakoga...

ODGOVORITE
Name

Igor

20.02.2017 21:06

Prodajem kucu na klizistu , nije puno prešla.

Name

za Igora

20.02.2017 21:55

Eh Igore neka te,ismijah se pravo hahaha,odavno bolju salu ne cuh.....

Name

Karadoz

21.02.2017 06:28

Milan a ti si ubjedjena da je u Srbiji bolje?

Name

Re igor

21.02.2017 06:50

Prodajem stariju kucu .Zaribala ni kliziste je ne moze pomjerit...

Name

Milana

21.02.2017 14:34

A u Srbiji nas jedva čekaju.

Name

nekontam

20.02.2017 20:36

Svakako aplikacija propada, nema legitimitet, nije ovlašten agent, nema novih dokaza...zašto zaista svi onda skupa nebi podnijeli reviziju i pokazali da im je stalo do svih građana u BiH pa da sutra niko ne može reći znam ja šta je istina ali si me ti spriječio da dođem do pravde...

ODGOVORITE
Name

??

20.02.2017 20:57

E, neće moći tako.. Znamo da bi to željeli ali ne ide to tako.

Name

JA

20.02.2017 21:01

Kada ti je stalo do istine sto ne pitas one u Pentagonu,Vatikanu,Bundestagu.Mi ne znamo sta je bilo u prvom i drugom svijetskom ratu jer su istoriju pisali pobjednici kako njima odgovara.Kakva god ,,istina,,bude opet ce svako imati svoju ,,istinu,,.

Name

Kiza

20.02.2017 20:45

Cuj evo mu ga! Nudi mu ga osoba koja ga je izabrala i ima ga za partnera. Zemljo profundaj se!

ODGOVORITE
Name

Re Kiza

20.02.2017 21:12

Dodiku je vlast dala skupstinska vecina jer he PDPtada napustio savez sa SDS i presso na dtranu Dodika. Cavic je kao legalista morso da predlozi kandidata iz te skupstinske vecine snsd- pdp ili da napravi ustsvnu krizu u RS u najteze posleratno vrijeme. Postupio je casni, po zakonu iako je znao da time sebi vrze omcu oko vrata. Zato je on za mene castan covjek, stavio je u tom momentu interes RS ispred licnog. To je bilo 2005. a od tada ga drzite na vlasti vi koji za njega glasate.

Name

re re kiza

20.02.2017 21:40

Kiza kaže za Bakira. Čavić izabrao Bakiraza partnera a sad mu kao krivo.

Name

Re re kiza

20.02.2017 22:06

To je takva budalastina da cak nisam mogao ni da zamislim da je Kiza i takvu laz napisao. To cak ne zavredjuje ni komentar.

Name

Svi politicare

20.02.2017 20:52

Vjerovao bih Cavicu da je isto tako savjetivao Srbiji da je bilo iluzorno podizati potjernicu za Naserom Oricem koga je Hag oslobodio. Ovako ispada kao cisto politicarenje - ponasamo se kao veci Srbi od Srba iz Srbije.

ODGOVORITE
Name

Re

20.02.2017 21:41

Nisi ti vidio Srbina, cim tako govoris. Zato, idi vjeruj Bakiru, a mozes i Dodiku, ista je to pamet.

Name

Re

20.02.2017 21:45

Ti ne možeš biti veći Srbin ni od koga jer ti nisi Srbin,imaš samo Srpsko prezime kao i svi tvoji.

Name

Bosna

20.02.2017 22:05

Haski sud je isto tako oslobodio Hrvatske generale Gotovinu i Markaca, odgovorne za najvece etnicko ciscenje na tlu Evrope od drugog svjetskog rata. Znas ti dobro da je Haski sud politicki sud prije svega, i antisrpski u velikoj mjeri, samo se ovde pravis pametan!

Name

Revizija

20.02.2017 20:58

Kakve veze ima revizija sa vasim radom jedni i drugih pustite da rade reviziju sudovi vi znate da nejma dokaza onda ih pustite sto se nervirate

ODGOVORITE
Name

Posteno

22.02.2017 20:06

Pošteno !!!

Name

SDS

20.02.2017 21:01

Ti si dobar sa Bakirom i međunarodnim mešetarima ,a da si pametan i danas bi bio u SDS-u.

ODGOVORITE
Name

Re SDS

20.02.2017 21:35

Ti si SNSD placenik, i najveci vam je zrn u oku Cavic jer znate da je jos samo on ostao sa znanjem, iskustvom i postenjem da se bori protiv vase bagre. Zato i pljujete i lazete i pjenite.

Name

SDS

21.02.2017 07:53

Ne dao mi Bog njegovu pamet i poštenje,bio bih u ludnici ili zatvoru.

Name

Re SDS

21.02.2017 08:36

Sto se tice ludnice, ne znam da li si za nju, ali s obzirom na kolicinu zla koje u sebi nosis dobro bi ti dosla strucna medicinska pomoc.

Name

Bakir Izetbegović

20.02.2017 21:08

Šta će mi sad kad nema marke u džepu. Da mu ja hranim porodicu.

ODGOVORITE
Name

da si ti ziv i zdrav

20.02.2017 21:26

Da si ti ziv i zdrav Bakir je zavrsio gradjevinu - arhitakturu puno prije rata, a njegova je doktorica. Prema tome, on moze hraniti tebe a ne ti njega.

Name

Micko

20.02.2017 22:07

Sta je "arhitaktura"? I sta njemu dodje ta doktorica? Ako se nepovezujes bas u glavi, postoje institucije koje se brinu o tome! Pozdrav!

Name

Soko

20.02.2017 23:15

Da zavrsio i diplomiro na islamskoj deklaraciji.

Name

HRGALJPP

20.02.2017 21:13

Pa braco srbi , svi ste vi bili na Dodkovim referendumu, na danu republike dosao je I Nikolic. Pa nisu ni oni sisali veslo. ovu politiku I vrabci znaju. budimo realni.OVO NAM JE MILO ZA DRAGO.

ODGOVORITE
Name

re

20.02.2017 21:47

Koje? Referendum sam od sebe nastao? Ko nam je dirao dan RS? Ko? Ko dira RS? Isti taj tvoj Bakir ne prestaje sa napadima na RS i njene institucije. Trn smo mu u oku. I njemu i većini Bošnjaka. To je jedina realnost.

Name

Leko

20.02.2017 22:02

Dotrcace dodik baketu da mu odobri transu kretida od mmf i to uskoro.

ODGOVORITE
Name

Re leko

21.02.2017 06:44

U koju kafani su se dogovorili? Idem odmah zapaliti

Name

usluga

20.02.2017 23:29

Ogromna usluga Izetbegovica Dodiku i to taman kad MMF steze kajis i kad treba Doda da se bavi sobom kad eto opet oni protiv nas kuku lele rajting raste a plate i sve ostalo sve nize i nize ako ih uopste ima. Za ocekivati je isto i u federaciju. A sve je pocelo sa toboze sankcija pa se sad sjetili tuzbe a sve da razvuku na vremenu jer ovo planiraju da muzu ove godine jer vec sledeca je izborna i pitanje biti il' ne biti. Sve u svemu narode gledaj svoj posao i cuvaj to sto imas jer oni ce nam jos malo i mrtve krasti da vrate dugove.

ODGOVORITE
Name

Tetke na djelu.

21.02.2017 01:27

Ljudi ovo nisu politicari, ovo su tetke!

ODGOVORITE
Name

Re

21.02.2017 19:39

A sta bi politicari, po tvom misljenju, treblo da urade pa da ne budu tetke? Da se skinu do pasa i pobiju na ulici? Da nas povedu u rat? Politicar se bori politickim sredstvima. Mi koji komentarisemo i pametujemo kako nam niko ne valja, sta ti mi radimo pa nismo tetke? Ne valja vecina politicara ali ne valja ni vecina naroda. I to se najbolje vidi po raznim komentarima dokonih, zlobnih, zavidnih i nesposobnih ljudi.

Name

Spadaju MASKE

21.02.2017 02:29

Svi isti kao i Dodik Samo u drugim profilu. Buka,,, galama, oni će nešto uradit ,, oni će nekome da prijete,,oni bi da bojkotiju,,,Ma sve heroji i zaštitnici svog naroda.a manji su od makovog ZRNA.

ODGOVORITE
Name

Ma hajde

21.02.2017 08:40

Ako konkretno mislis na Cavica, on je svoju hrabrost dokazao u rovu, cijeli rat. Pitaj ljude iz njegove jedinice. Pitaj njegove saborce koje je spasavao po cijenu da izgubi glavu. I ne pricaj o stvarima o kojima nemas pojma.

Name

korpusna policija 1. KK

21.02.2017 11:04

Svaka njemu čast za rovove. Ni manje ni više hrabriji nego mi ostali. Svako od nas je bio i hrabar i plašljiv. To stoji. Ali treba i reći da je mnoštvo pogrešnih političkih odluka uradio. Bio je ratnik. Skidam mu kapu. Kao političara bih ga zaobišao u širokom luku.

Name

Re Korpus

21.02.2017 19:47

Ja mislim da je Cavic izrazito dobar politicar. Njegova jedina ,, mana" je sto se slijepo drzi cinjenica i znanja. U ovom trenutku i na ovim prostorima to ne nailazi na razmijevanje. Vrijeme je najbolji sudija, a ja se ne sjecam 15 godina unazad, da je taj covjek ista rekao, a da je to bila laz ili neznanje, niti da ga je vrijeme demantovalo. Zato ga postujem. Umorna sam od klovnova u politici, petljanaca, kriminalaca, koji su takve manire prenijeli u javni prostor i ucinili da sve to sada bude drustveno prihvatljiv i pozeljan stil zivota. Mozda grijesim ali voljela bih da vidim Cavica na mjestu premijera RS.

Name

Adam

21.02.2017 05:59

U normalnim državama kad neko misli da su mu povriđena prava on se obrati sudu,kaže svoj slučaj pa onda sud odlučuje jel on u pravu ili krivu,samo kod nas se odmah ide u medije i dižu se tenzije,svi su pravnici i advokati,politika i pravo su dva različita zanata

ODGOVORITE
Name

Re

21.02.2017 06:31

Upravo tako.

Name

AR

21.02.2017 06:59

Sta je ovo sad niko nece Dodika Pa ko ce nam biti prezident Bogami osjetice drzava odma ako ga de rijesimo Mozda bi se pocelo cak I zivjeti normalno

Name

Mudrac

21.02.2017 08:37

Kakava je svrha ove halabuke. Svi imaju svoju pricu slavnih istorija pradjedova koji su se medjusobom unistavali. Ni danas dan se pameti ne mozemo dozvati Istorije su bile I ostale uciteljice mrznje medju narodima . Po skorasnjim istorijama se nista nije promjenilo. Borci I heroji ponovo kolo vode. Mi sa ovih prostora to hocemo to volimo I ne mozemo se nikad dogovoriti I sporazumjeti . Neka veca sila to mozda moze. Da se iste stvari ne bi ponavljale mozda revizija moze pomoci . Ko se toga boji zeli necije unistenje.

ODGOVORITE
Name

ibro

21.02.2017 18:31

Dobro doso SNSD u zajednicke institucije ova opozicija to su macici.

ODGOVORITE
Name

BOBA

21.02.2017 22:49

SVAKA MU JE ZLATNA PODRŽAVAM ČAVIĆA KOI IMA EKONOMIJU U MALOM PRSTU KO NE ŽELI DA VIDI NE MORA

ODGOVORITE
Name

ljubinka Schutten

22.02.2017 02:15

Bosnjaci stalno nesto traze po onoj narodnoj poslovici:"Kadija te tuzi ,kadija ti sudi."

ODGOVORITE
Name

razumio

22.02.2017 07:41

Dovoljno je samo procitati naslov teksta pa da se zakljuci o kakvim politicarima se radi. Sa takvima BiH nema perspektive. Dodik je u pravu kada kaze da je BiH neuspjela drzava, samo narodu ostaje da zakljuci zasto je to tako.

ODGOVORITE
Name

Kuhinja

22.02.2017 21:52

Meni ovo sve što s edešava u posljednje vrijeme liči na političko svjesno kuhanje koje odgovara i Bakiru, i Dodiku a i Vučiću. Svi oni su u istom problemu: nisu u stanju da se bave ekonomskim pitanjima, a uz to, u BiH se uveliko rovari i dižu optužnice zbog kriminala.Pa šta preostaje njima nego da dižu političke tenzije i zamajavaju narod. Ni o čem drugom ne pričaju, niti se čime bave, a pri tom se najavljuje novo poskupljenje goriva. Stanje u zdravstvu u smrtnom ropcu, pa opet ništa. Oni vrte stalno istu ploču. Ali, ali, nađu prostora u Dnevniku da prozovu Tihomira Gligorića. Je li to Gligo najveći problem za nas? Koja smjehurija!!!

ODGOVORITE
Name

hrast

23.02.2017 12:27

Cavicu netreba ni bakir nikome isto kao iDodik i Covic,oni svakako narodnim parama kupuju izbore i prevarama,da ih hoce djavo odnijeti sto prije to bolje za sve gradjane.

ODGOVORITE