Nikolić odustao od kandidature

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić odustao je od kandidature za predsjednika Srbije na predstojećim izborima. Vladina Kancelarija sa saradnju sa medijima saopštila je ranije da su Nikolić i predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas razgovarali o političko-bezbjednosnoj situaciji u zemlji i okruženju i predstojećim predsjedničkim izborima.

Srbija 20.02.2017 | 19:07
Nikolić odustao od kandidature
Nikolić se neće kandidovati na predsjedničkim izborima uprkos najavama prethodnih dana, javili su beogradski mediji.

Kako se navodi, Nikolić je odustao od kandidature na dugo najavljivanom sastanku sa Vučićem iako su ga svi njegovi saradnici savjetovali da ne odustane. 

U saopštenju Vlade navodi se da su predsjednik i premijer u potpunosti saglasni da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjima na koje je neophodno pružiti zajednički i sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva.

Jedinstvo svih državnih funkcionera‎ u rješavanju regionalnih problema i izbegavanje krize najširih razmjera prioritetni su zadaci i predsjednika Nikolića i premijera Vučića, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Istovremeno, predsednik Nikolić i premijer Vučić razgovarali su i o predstojećim predsjedničkim izborima u Srbiji.

Dvojica sagovornika okarakterisala su svoju dosadašnju saradnju kao važnu, značajnu i uspešnu za Srbiju i dogovorili se da blisko sarađuju i u budućnosti.

(Agencije)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

napokon

20.02.2017 18:09

Masala.....

ODGOVORITE
Name

Dino

20.02.2017 18:37

Aleksandar stvarno pravi dar mar na politickoj sceni Srbije pa ako hocete i regiona.Nije se odavno na politickoj sceni pojavio ovakav majstor svog zanata,pocistio je demokrate njihovim oruzjem sto ni u snu nisu ocekivali.Na regionalnom nivou isto tako nema premca,svojim odmjerenim stavovima je stvarno zadobio simpatije i veceg dijela ljudi u Bosni koji nisu Srbi.Nadam se da ce se i kod nas Bosnjaka naci neko ko ce mu moci parirati na tom polju i da se napokon otvori taj neminovni srpsko-bosnjacki dijalog.

ODGOVORITE
Name

brat Mile 2

20.02.2017 18:43

Ako jos neznate,novi predsednik Srbije bice Sasa Jankovic u drugom krugu.

ODGOVORITE
Name

Znaci

20.02.2017 18:54

Sin ce biti predsjednik vlade.

ODGOVORITE
Name

jel

20.02.2017 19:12

Dragica saglasna , BILO KAKO BILO VUČIĆU NEMAŠ MOJ GLAS RADI ONOG SILNOG SLIKANJA SE POTRČKOM .

ODGOVORITE
Name

cvijet

20.02.2017 19:43

Obicni cirkusanti,nisu vidjeli drzavnika.

ODGOVORITE
Name

Hm

20.02.2017 20:32

Tačno.