Vučić i Nikolić razgovarali

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarali su danas o političko bezbjednosnoj situaciji u zemlji i okruženju.

Srbija 20.02.2017 | 18:13
Vučić i Nikolić razgovarali
Kako prenose beogradski mediji, predsjednik i premijer u potpunosti su saglasni da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjima, na koje je neophodno pružiti zajednički i sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva.

Jedinstvo svih državnih funkcionera‎ u rješavanju regionalnih problema i izbjegavanje krize najširih razmjera, prioritetni su zadaci i predsednika Nikolića i premijera Vučića.

Nikolić i Vučić usaglasili su mjere i poteze po pitanju bosanskohercegovačke revizije tužbe protiv Srbije, kao i po pitanju odbrane vitalnih srpskih nacionalnih interesa povodom predloga za članstvo tzv. države Kosovo u UNESCO-u i Savjetu Evrope.

Dogovoreno je dnevno koordinisanje po ovim ključnim pitanjima za državu Srbiju.

Istovremeno, Nikolić i Vučić razgovarali su i o predstojećim predsjedničkim izborima u Srbiji.

Dvojica sagovornika okarakterisala su svoju dosadašnju saradnju kao važnu, značajnu i uspješnu za Srbiju i dogovorili se da blisko sarađuju i u budućnosti.

Mediji, ranije danas, su prenijeli vijest da Nikolić odustaje od izborne trke za predsjednika Srbije. Nikolićeva kandidatura je bila najavljena, da bi se poslije izvjesnog vremena čulo da sve zavisi od dogovora sa premijerom Srbije i liderom SNS Aleksandrom Vučićem.

SNS i partnerske stranke predložile su Aleksandra Vučića za predsjednika Srbije, koji prema svim istraživanjima ima ubjedljivu prednost u odnosu na ostale kandidate.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Germany

20.02.2017 18:39

Razgovarali preko nisana,

ODGOVORITE
Name

Kumic

20.02.2017 22:33

Jeste vidili narode koje su to jajare od politike e nekavas gule super

ODGOVORITE