LŠ: Partizan hrabar protiv Pro Reka, ali mu njegova djeca presudiše!

Šampioni Srbije vaterpolisti Partizana izgubili su u Đenovi od Pro reka sa 7:12 (1:3, 4:4, 1:1, 1:4), u utakmici šestog kola Grupe B u Ligi šampiona.  Crno-beli odigrali hrabro, ali izgubili od Pro Reka, jednog od najjačih timova sveta.

Ostali sportovi 19.02.2017 | 10:40
LŠ: Partizan hrabar protiv Pro Reka, ali mu njegova djeca presudiše!
U ekipi Partizana sedmorica igrača postigli su po jedan gol, Nikola Lukić, Mihajlo Repanović, Marko Manojlović, Nikola Jakšić, Filip Radojević, Ognjen Stojanović i Marko Janković.

Po dva gola za šampiona Italije postigli su srpski reprezentativci Filip Filipović, Duško Pijetlović i Dušan Mandić, kao i Pjetro Filjoli i Nikolo Figari. Po jedan gol dodali su Gonzalo Ečenike i Giljermo Molina Rios.

Partizan je tako pružio jači otpor Pro reku u odnosu na utakmicu petog kola koju je pre desetak dana u Beogradu izgubio sa 5:17.

Partizan je poslednji na tabeli Grupe B sa jednim bodom, dok Pro reko na prvom mestu ima svih šest pobeda i 18 bodova.

Partizan će u sedmom kolu 1. marta igrati na gostovanju protiv dubrovačkog Juga, dok će Pro reko gostovati Barseloneti.

Partizan je u šestom kolu Lige šampiona izgubio od Pro Reka u Đenovi, ali pružio je izuzetno jak otpor i partiju koja ohrabruje pred nastavak sezone.

Moćni tim Pro Reka, favorita broj jedan za evropsku titulu, je meč prelomio tek u poslednjoj četvrtini i trijumfovao sa 12:7 (3:1, 4:4, 1:1, 4:1).

Crno-beli su zaigrali mnogo bolje nego u duelu sa Rekom pre deset dana, kada su Đenovljani slavili na Banjici sa 17:5.

Partizan je od početka bio dostojan rival daleko iskusnijoj i kvalitetnijoj ekipi. Đenovljani su golovima Filipovića i Moline poveli sa 2:0. Crno-beli su potom jurili zaostatak, koji ni u jednom trenutku u prvom poluvremenu nije iznosio više od dva pogotka. U igri “gol za gol”, domaći su stekli dva gola prednosti, a Partizan smanjivao razliku na “minus 1”.

Malo je nedostajalo da Beograđani i na velikom odmoru zaostaju samo jedan gol, kada je Nikola Jakšić 17 sekundi pre kraja druge četvrtine smanjio na 6:5. U završnici poluvremena Pro Reko je dobio peterac, koji je Filipović pretvorio u vođstvo od 7:5.

Ni posle treće četvrtine rezultatsko rastojanje se nije smanjilo. Crno-beli, nošeni podrškom grupe navijača iz Švajcarske, su igrali hrabro. Minut pre poslednjeg odmora ponovo su prišli na gol zaostatka, kada je Marko Janković pogodio za 7:6, ali 11 sekundi pre sirene Nikolo Figari je odveo domaćine na 8:6 savladavši odličnog golmana Partizana Lazara Dobožanova.

Prvi put tri razlike domaći su imali početkom četvrtog perioda igre, golom bivšeg kapitena crno-belih Dušana Mandića za 9:6. Radojević je ubrzo smanjio na 9:7. Đenovljani su do kraja kontroilisali meč, a konačan rezultat tri sekunde pre kraja postavio je centar domaćih Duško Pijetlović.

Pro Reko – Partizan Raiffeisen 12:7 (3:1, 4:4, 1:1, 4:1)

Bazen u Soriju. Gledalaca: 1.000. Sudije: Madjaj (Mađarska), Landaman (Nemačka). Isključenja: Partizan 6, Pro Reko 6. Peterci: Pro Reko 2 (1).

PRO REKO: Tempesti, Alesijani, Mandić 2, Filjoli 2, Molina 1, Pijetlović 2, Di Soma, Ečenike 1, Figari 2, FIlipović 2, Bodega, Bruni, Volarević. Trener: Vujasinović.

PARTIZAN: Dobožanov, Lukić, F. Janković, Toholj, Repanović 1, Manojlović 1, Drašović, Vučinić, Jakšić 1, Radojević 1, Stojanović 1, M. Janković 1, Belopavlović. Trener: Milenković.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar