Rađen opet u bazenu: Kao da sam se vratio poslije povrede!

Posle dve godine suspenzije Nikola Rađen se vraća vaterpolu, a u izjavi za B92 pred povratnički debi u kapici rumunske Oradee ističe da nema tremu.

Ostali sportovi 18.02.2017 | 14:15
Rađen opet u bazenu: Kao da sam se vratio poslije povrede!
Rađena je FINA u maju 2015. suspendovala na četiri godine zbog korišćenja kokaina, mnogi su najavljivali kraj njegove karijere, ali je on preko Suda za sportsku arbitražu u Lozani uspeo da prepolovi kaznu i vrati se u bazen.

"Bukvalno je osećaj kao da sam se vratio posle povrede. Taj period iza mene bio je veoma ružan i ne bih da pričam o takvim stvarima više, samo o lepim. To vreme sam koristio da radim na smanjenju kazne i u planiranju kampa za decu, te pregovorima sa Oradeom", rekao je Rađen za B92.

Dvostruki evropski šampion, sa Partizanom i Crvenom zvezdom, te osvajač desetak zlatnih medalja sa reprezentacijom Srbije, kao da nije ni imao pauzu, bar što se tiče samih utakmica.

"Rutina za pripremu utakmica je ostala ista, ništa se nije promenilo. Uzbuđen sam i pre svega pozitivni nastrojen da posle utakmice ishod bude u našu korist i prođemo u finale. U Oradei sami kažu da očekuju mnogo od mene, ne gledam na to kao na pritisak nego kao na izazov. Drago mi je što sam stekao poverenje kluba i igrača, želim da iskoristim iskustvo koje imam i pomognem im. Na sve ovo gledam kao na iskustvo više u životu", kaže srpski vatepolista.

Dok je tražio novi klub imao je ponuda i iz drugih zemalja, u kojima je vaterpoli i znatno kvalitetniji, ali se odlučio ipak za susednu Rumuniju.

"Bilo je ponuda drugih klubova iz Nemačke, Mađarske, Grčke, ali su u Oradei bili najkonkretniji i ponudili mi ugovor na praktično dve sezone, s tim što igram pola ove i celu sledeću. Sasvim sam zadovoljan uslovima u Rumuniji, treniranjem u Oradei, životom u gradu. Svi su me prihvatili i neće mi biti problem da ostanem duže. Sve zavisi od ove polusezone ako ona bude trijumfalna, jer je Oradea prošle izgubila titulu, posle devet godina u nizu osvojila ju je Steaua", objašnjava Rađen.

Rumuni poslednjih godina pokušavaju da postanu konkurentni na vatepolo mapi, a u tome im umnogome pomažu upravo Srbi.

"Oradea je blizu Mađarske pa dele ljubav prema vaterpolu. Sva sportska dešavanja u gradu su u vezi sa vaterpolom i košarkom. Atmosfera je uvek odlična, tribine redovno pune, očekujem da tako bude i večeras. Zamalo su prošli na Olimpijske igre u Rio, selektor je naš čuvek Dejan Stanojević koji mi je bio trener u Vojvodini kada sam počinjao karijeru. Trudi se da uspostavi sistem, nije lako, promenio je celu reprezentaciju, ali vidim da igrači uživaju u radu s njim", kaže vaterpolista Oradee.

U međuvremenu, u Srbiji, zemlji evropskih, svetskih i olimpijskih vaterpolo šampiona, klubovi se polako gase, tačnije umiru.

"Nije prijatno što posle tolikih zlata imamo problema sa bazenima, egzistencijom klubova. Zbog toga pokušavam da pomognem kampom koji sam pomenuo, želim da iskoristim vaterpolo na najbolji mogući način. Da klinci narednog leta upoznaju sve olimpijske šampione iz Rija", zaključio je Rađen razgovor za B92.

Oradea od 18 časova dočekuje italijansku Veronu u revanš meču polufinala Evrokupa. U prvoj utakmici Italijani su slavili 12:10.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar