F1: Mercedes strijepi zbog promjene pravila!

Direktor Mercedesa Toto Volf priznaje da se njegov tim plaši svih rivala pred novu sezonu Formule 1.

Ostali sportovi 22.02.2017 | 08:45
F1: Mercedes strijepi zbog promjene pravila!
Nemački tim je dominirao u protekle tri sezone otkako su uvedeni 1,6 litarski V6 turbo motori sa 51 pobedom i tri duple krune.

Međutim, nova sezona donosi šire i agresivnije bolide sa većim Pirelijevim pneumaticima što bi trebalo da doprinese 20 odsto boljoj potisnoj sili, a to bi pre svih trebalo da unapredi performanse Red Bula.

"Bio sam nervozan kada sam došao u Mercedes pre četiri godine kada smo počeli svoje putovanje, da li ćemo biti sposobni da pobeđujemo brzo. To smo radili proteklih godina i nervoza je nestala. Ali ne želimo da upadnemo u zamku zadovoljnosti. Promena pravila dolazi u pravo vreme da nas dodatno motiviše. Ali znamo da bi to moglo i da nam napravi probleme", rekao je Volf.

On se setio 2009. kada je Bron GP tim sa Džensonom Batonom osvojio titulu zahvaljujući poslednjim velikim promenama aerodinamike bolida sa duplim difuzorom.

"Kada se promene pravila moraš se plašiti svakoga. Niko nije očekivao da Bron bude konkurentan za titulu 2009, pa sada pazimo na sve jer je ovo prilika za svakoga", istakao je direktor Mercedesa.

Krajem meseca počinju prvi testovi na Katalunji kada će se videti koliko je koji tim napredovao i ima li Mercedes zaista razloga za brigu.

Nova F1 sezona počinje 28. marta u Australiji.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar