LŠ, Pro Reko - Partizan: Bazen pun istorije i trofeja...!

Partizan u Ligi šampiona gostuje Pro Reku. Italijani veliki favoriti, a za crno-bele je meč protiv jednog od najjačih timova sveta novi čas iskustva.

Ostali sportovi 17.02.2017 | 15:15
LŠ, Pro Reko - Partizan: Bazen pun istorije i trofeja...!
Vaterpolisti Partizana u šestom kolu Grupe B Lige šampiona igraju protiv Pro Reka u Đenovi.

Snage će odmeriti dva tima koja u svojoj riznici imaju preko 100 trofeja, od kojih čak 15 titula šampiona Evrope. Partizan ih ima sedam, a Italijani osam.

Pro Reko predstavlja "drim tim" Evrope i glavni je favorit za osvajanje Lige šampiona. Trener Vladimir Vujasinović, koji je upravo iz Partizana prešao u redove italijanskog giganta, okupio je vaterpolo asove iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Španije...

Pre deset dana, u utakmici petog kola Pro Reko je u Beogradu pobedio sa 17:5. Đenovljani su dokazali kvalitet, ali po prikazanom Partizan je zaslužio i malo povoljniji rezultat. Domaći su se dobro držali skoro tri četvrtine. Na polovini treće deonice rezultat je bio 4:8.

"U utakmici sa Pro Rekom u Đenovi, glavni cilj će biti da svi igrači pokažu više u odnosu na prošli meč, kada smo dve i po četvrtine vodili žestoku borbu", rekao je trener Partizana Zoran Milenković.

"Trudićemo se da protiv Pro Reka u gostima pružimo još jači otpor, da igramo rasterećeno. Siguran sam da će mladim igračima takav pristup pomoći da prikažu sav svoj potencijal", dodao je strateg crno-belih.

Partizan je u Italiju otputovao u sredu uveče, a do utakmice će odraditi tri zajednička treninga sa šampionom Italije. Reko je tako crno-belima uzvratio gostoprimstvo. Po dogovoru trenera, Đenovljani su pre dve nedelje u Beograd došli tri dana ranije i sparingovali sa mladim Partizanovim timom.

Trener Đenovljana Vladimir Vujasinović najavljuje da će više prostora u igri pružiti mlađim igračima i dodaje:

"Razlika između nas i Partizana je velika, ali ipak ne očekujem lak meč. Nadam se da će moji igrači pružiti dobru partiju, a ovakve utakmice su za nas korisna priprema za velike izazove koji su pred nama u naredna tri meseca", naglasio je proslavljeni vaterpolo as.

Utakmica se igra u subotu od 20.30 časova i biće direktno prenošena na sajtu Evropske federacije.

Parovi šestog kola:

Grupa A

OŠC Budimpešta – Olimpijakos
Breša – Nica,
Špandau – Solnok

TABELA: Olimijakos 13, Solnok 13, OŠC 7, Breša 7, Špandau 3, Nica 0.

Grupa B

Eger – Barseloneta
Pro Reko – Partizan
Hanover – Jug

TABELA: Pro Reko 15, Barseloneta 8, Jug 8, Eger 6, Špandau 3, Partizan 1.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar