Ferstapen impresioniran brzinom Red Bula u krivinama!

Vozač Red Bula Maks Ferstapen impresioniran je brzinom novog bolida u krivinama, nakon testa u simulatoru.

Ostali sportovi 22.02.2017 | 21:50
Ferstapen impresioniran brzinom Red Bula u krivinama!
Red Bulov bolid za 2017. ima veću potisnu silu, šire gume, što omogućava bolje prijanjanje u krivinama na većim brzinama.

Austrijski tim je godinama vrlo efikasan kada je u pitanju aerodinamika, a očekuje se da im nova pravila F1 idu na ruku. Red Bul će bolid RB13 predstviti 26. februara.

"Vozio sam na simulatoru i impresivan je u krivinama. Naravno, drugačije je sve na pravoj stazi, ali srećom neće biti mnogo razlike. Red Bulov simulator je vrhunski. Jedina stvar koja nedostaje je gravitaciona sila, ali to je vrlo teško simulirati, dok je sve ostalo tu i odlično deluje. Jedva čekam početak, da vidim članovetima, treniram i onda se trkam",rekao je 19-godišnji Holanđanin.

Ferstapen je imao fantastičnu 2016. počeo je kao vozač Toro Rosa, da bi na Velikoj nagradi Španije debitovao u Red Bulu i odmah pobedio.

"Prvo da vidim kakav će biti bolid, a onda ću odrediti ciljeve. Trenutno sam neutralan, videćemo šta će biti. Nadam se da ćemo biti prvi u krivini i voditi. Trenutno ne razmišljam mnogo o tome. Prvo ću se koncentrisati na testove, pa ćemo videti kako će sve proteći u Australiji", dodao je Ferstapen.

Nova F1 sezona počinje 26. marta u Melburnu, a timovi će krajem februara i početkom sledećeg meseca provesti osam dana na testovima na Katalunji.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar