Vesna Dolonc završila karijeru!

Nekadašnja FED kup reprezentativka Srbije Vesna Dolonc objavila je da zbog povrede završava karijeru aktivne teniserke i prelazi u trenerske vode.  Posle Ane Ivanović, još jedna naša teniserka je rešila da završi karijeru. U 27. godini, Vesna Dolonc odlazi u penziju.

Tenis 16.02.2017 | 12:15
Vesna Dolonc završila karijeru!
"Dragi prijatelji, želim da objavim da, nažalost, završavam svoju sportsku karijeru zbog povrede stopala. Posle duge borbe sa mononukleozom, izgledalo je da ću opet moći da igram. Polako, korak po korak ja sam počela da se takmičim. Međutim, počele su povrede i došlo je vreme da donesem odluku", saopštila je Dolonc, koja je rodjena u Moškvi i pre nego što je zaigrala za Srbiju nastupala je pod zastavom Rusije.

- Posle duge borbe sa mononukleozom izgledalo je da ponovo mogu da igram, ali onda su krenule povrede u serijama. Vreme je bilo da donesem konačnu odluku. Prešla sam put od deteta koje se borilo sa reketom većim od sebe do teniserke iz 100 najboljih koja je pobeđivala rivalke iz top 10 ili top 20 WTA liste. Ali nikada neću zaboraviti koliko rada, odricanja i suza je bilo potrebno da bih to sve postigla - poručila je Vesna na svom Fejsbuk profilu.

Ova Ruskinja sa našim pasošem je na grend slem turniru najdalje stigla do trećeg kola, a igrala je za Srbiju u Fed kupu 2012. godine.

Ona je u karijeri najbolje bila plasirana na 84. mesto WTA liste, zaradila je blizu milion dolara i osvojila tri ITF titule.

Izvor: B92/blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar