Srpske teniserke: Borile smo se kao lavice!

Srpske teniserke Nina Stojanović i Ivana Jorović, kao i selektor Tatjana Ječmenica, veoma su zadovoljne plasmanom u baraž za Svetsku B grupu FED kupa.

Tenis 13.02.2017 | 20:45
Srpske teniserke: Borile smo se kao lavice!
One su poželele da u odlučujućem meču u aprilu budu domaćini.

Srbija je na turniru u Talinu pobedama protiv Estonije, Bugarske, Izraela i Poljske ostvarila veoma dobar rezultat, a potencijalni rivali u baražu su Australija, Kanada, Rumunija i Italija.

"Čestitam devojkama na izuzetnoj nedelji, izuzetnoj igri, lavovskoj borbi, ostavile su srce na terenu. Ivani svaka čast na tome što nije izgubila niejdan meč, Nina je takođe imala sjajne partije. Njih dve su uspele da u odlučujućim dublovima, prvo protiv domaćina Estonije, zatim i Poljske da pobede", rekla je Ječmenica.

Nina Stojanović istakla je da će od svih mečeva posebno pamtiti dubl protiv Estonije.

"Gubile smo u trećem setu 5:2, bila je to lavovska borba. Nismo očekivale takav otpor protivnica i takvu igru sa njihove strane, a one su imale i publiku i sudije uz sebe. Bio je to neverovatan povratak posle 5:2 za njih i pobeda, srce mi je bilo puno".

Ivana Jorović je briljirala, kao i pre dve godine u Budimpešti neporažena je napustila Talin.

"Drago mi je što sam doprinela da ostvarimo cilj, a to su pobede i plasman u baraž. Osvrnula bi se takođe na dubl protiv Estonije, na 5:2 Nina mi je rekla: "Zaboravi na sve, idemo sad poen po poen, stižemo ih, možemo mi to".

Na kraju je tako i bilo, napravile smo preokret za pobedu i meč koji ćemo pamtiti ceo život. Nadam se da ćemo i u aprilu isto tako dobro igrati, imati dobar tim, da će nam žreb biti naklonjen i da ćemo igrati kod nas i pobediti“, zaključila je Jorovićeva.

Predsednik TSS Mirko Petrović zahvalio se igračicama i stručnom štabu na odličnom rezultatu.

"Uloženo je mnogo napora, mnogo energije za samo nekoliko dana i na kraju je ostvaren veliki uspeh. Mi smo kao Savez ponosni na njih. Ovo je uspeh koji im obezbeđuje ulazak u baraž, to smo pokušali i prošle godine, nadamo se da ćemo ove imati više sreće i plasirati u Svetsku grupu B", istakao je on.

Žreb za baraž na programu je sutra od 11 sati u Londonu, a mečevi će se igrati 22. i 23. aprila.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar